Najnovije vesti

OBOREN REKORD: Na skijalištima Srbije 13.000 skijaša
Foto: Beta

Najveća poseta od osnivanja

OBOREN REKORD: Na skijalištima Srbije 13.000 skijaša

Srbija
Današnji dan je definitivno potvrdio tezu da su tri najveća skijaška centra u Srbiji, Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru, najtraženije turističke destinacije, saopšteno je iz Skijalista Srbije

BEOGRAD - Na stazama tri najveća skijaška centra u Srbiji - Kopaoniku, Staroj planini i Tornik na Zlatiboru danas je skijalo više od 13.000 skijaša i bordera čime je apsolutno oboren rekord posećenosti od osnivanja ski centara.

U ski centru Kopaonik je izbrojano rekordnih devet hiljada skijaša, što je ubedljivo najveći broj u proteklih osam godina, dok su ski centri na Staroj planini i Torniku na Zlatiboru zabeležili najveću posećenost od osnivanja. Na stazama Tornika zabeleženo više od dve hiljade ljubitelja sportova na snegu, a isto toliko je bilo skijaša i bordera na Staroj planini.

Današnji dan je definitivno potvrdio tezu da su tri najveća skijaška centra u Srbiji, Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru, najtraženije turističke destinacije, saopšteno je iz Skijalista Srbije. Popularnost Kopaonika, Stare planine i Tornika na Zlatiboru ogleda se i u uspešnom poslovanju, pa je promet za ovaj period premašio isti period prošle sezone.

Ove skijaške destinacije postale su važan faktor u svetu zimskog turizma. Afirmacijom zimskih sportova i skijanja, kod dece i omladine, iz godine u godinu je povećan je i broj skijaša. Na stazama sva tri ski centra ima do 60 centimetara utabanog snega, a skijališta rade punim kapacitetom.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...