KIKINĐANI ODAHNULI: Pauk odustao od masovnog kažnjavanja građana
Foto: Sasa Urosev (Kurir)

Promenuli poslovnu politiku

KIKINĐANI ODAHNULI: Pauk odustao od masovnog kažnjavanja građana

Srbija -
Firma Metroparking sever kojoj je najveći broj vozača želeo da vidi leđa, uvažila zahteve lokalne samouprave da koriguje odnos prema mušterijama i značajno snizi cene usluga

KIKINDA - Moguće raskidanje ugovora koji je nedavno nagovestila lokalna samouprava, ali i peticija koju je potpisalo oko 7.500 građana i građanki nezadovoljnih radom, uslugama, ali iznad svega besomučnim kažnjavanjima na skoro svakom mestu i po svaku cenu, opredelili su poslovodstvo firme “Metroparking sever”, da iz korena promeni poslovnu politiku.

Sporna pitanja u vezi s naplatom parkiranja, rešena su u korist motorizovanih Kikinđana koji su godinama priželjkivali da ovoj firmi vide leđa:

-Prihvatili su naš zahtev da postojeći cenovnik bude korigovan. Cena doplatne karte smanjena je sa 1.200 na 300 dinara, ukoliko se plati u roku od osam dana od prijema. To je ubedljivo najniža doplatna karta u Srbiji. Cena za odnošenje nepropisno parkiranog vozila prepolovljena. Nov cenovnik primenjivaće se od danas- potvrdio je Pavle Markov, predsednik opštine Kikinda.

Markov je naveo da je firma “Metroparking sever” u obavezi da u potpunosti realizuje planirana ulaganja u iznosu od 9,3 miliona dinara:

-Ove godine investiraće oko 3,3 miliona dinara. Do 2020. moraće svake godine da ulože po milion dinara. Prihvatili su formiranje tročlane Komisije koja će razmatrati žalbe građane. Činiće je predstavnik lokalne samouprave, udruženja potrošača i “Metroparking severa”- otkriva Markov.

Firma kojoj je pre osam godina poveren ovaj posao, obavezala se da kvalitetnije održava, čisti i obeležava parking mesta:

-Obećali su da će staviti u funkciju depo za parkirana vozila, obezbediti konstantan rad servera i dodatnih pet minuta tolerancije za nastavak plaćanja parkiranja- kazao je Markov.

I Aleksandar Korać, lider kikindskog Udruženja potrošača, koji je pre nekoliko godina u dobijenom sudskom sporu dokazao da mu je „pauk” nezakonito odneo automobil samo zato što je imao BH tablice, zadovoljan je što peticija nije ostala mrtvo slovo na papiru.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track