NOVA VAROŠ: Tri sela u snežnoj blokadi
Foto: Zoran Šaponjić

Padavine najzad prestale

NOVA VAROŠ: Tri sela u snežnoj blokadi

Srbija -
Reč je o mestima Kućani, Trudovo i delu Jasenova. Struju su dobili žitelji Bele reke

NOVA VAROŠ - Zbog obilnog snega koji je padao na području novovaroške opštine još uvek nisu raščišćeni putevi do tri sela, potvrdio je jutros direktor tamošnje Direkcije za izgradnju, Miroljub Šaponjić. On je precizirao da su u pitanju mesta Kućani, Trudovo i deo Jasenova.

"Situacija je jutros malo bolja, padavine su prestale, međutim, deo domaćinstava u Jasenovu je blokiran snežnim nanosima", rekao je Šaponjić dodajući da su opštinski putevi raščišćeni. Takođe, prema njegovim rečima, u samom gradu saobraćajnice su prohodne, a do centara svih sela se može stići, izuzimajući tri navedena."Električnu energiju su dobili žitelji Bele reke koji su zbog kvara na elektromreži juče ostali bez struje", kaže direktor.Snabdevanje toplotnom energijom i vodom je uredno, zaključio je Šaponjić. U Novoj Varoši je juče proglašena vanredna situacija zbog visine snežnog pokrivača i nameta u pojedinim delovima opštine koji su dostizali visinu i do dva metra.

U Prijepolju normalizovano snabdevanje strujomSnabdevanje strujom u opštini Prijepolje normalizovano je, a posledice snežnog nevremena su otklonjene, rekao je načelnik opštinskog Odeljenja za vanredne situacije Goran Posrkača. Tokom vikenda ekipe Elektrodistribucije su otklonile najveći broj kvarova tako da su pod naponom sve trafostanice i u seoskom području, dodao je on. "Problema ima kad su u pitanju putevi do udaljenih planinskih sela, ali se u koordinaciji sa Štabom za vanredne situacije rešavaju pojedinačni problemi transporta. Očekujemo da se tokom dana do centara mesnih zajednica očisti najveći deo preostalih putnih pravaca", rekao je Posrkača. Vodostaj Lima je u stagnaciji ali se u Štabu za vanredne situacije prati kretanje vodostaja pritoka ove reke jer se narednih dana očekuje topljenje snega koga iznad 1.000 metara nadmorske visine ima između 50 i 80 centimetara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track