MEŠTANI SELA BRANČIĆI KOD LJIGA U STRAHU: Proradilo brdo, klizište preti kućama
Foto: Nemanja Pančić

Počelo ospianje puta

MEŠTANI SELA BRANČIĆI KOD LJIGA U STRAHU: Proradilo brdo, klizište preti kućama

Srbija -
Predsednik Opštine Ljig Dragan Lazarević kaže da brdo, koje je počelo da klizi može potpuno da odseče od sveta još tri domaćinstva, napominjući da selo Brančići ima 120 domaćinstava.

LJIG - U ljiškom selu Brančići put je zbog klizišta počeo da se osipa, a zemlja preti da se obrusi na dve kuće, izjavio je jutros predsednik Opštine Ljig Dragan Lazarević.

On kaže da brdo, koje je počelo da klizi može potpuno da odseče od sveta još tri domaćinstva, napominjući da selo Brančići ima 120 domaćinstava.

"Trenutno ne pada kiša, ali zbog pređašnjih padavina bili smo prinuđeni da proglasimo vanrednu situaciju i u selu Liplje", rekao je Lazarević.

On je podsetio da je juče poslata molba vladi i resornim ministarstvima da pošalju tim geologa koji bi trebalo da zajedno sa lokalnom samoupravom da sagledaju stanje na terenu i preduzemu mere u cilju rešavanja nastalih problema.

"Trenutno na području opštine Ljig imamo oko 60 klizišta, a situacija se menja iz sata u sat, tako da strahujemo od novih", zaključio je Lazarević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track