PAS ČEKA VLASNIKA: Udomimo ovo milo biće

Apel

PAS ČEKA VLASNIKA: Udomimo ovo milo biće

Srbija -
On mesecima čeka svog pokojnog vlasnika, s nadom da ce ipak doći

Iz jednog udruženja za brigu o napuštenim životinjama apeluju na ljude dobre volje da udome psa.

"Dobili smo dojavu od jedne starije sugrađanke o psu koji od jeseni 2014-te ne odlazi sa praga vikendice svog pokojnog vlasnika. I zaista-on je sklupčan, uprkos olujnom vetru i hladnoći sedeo na betonu ispred vrata vikendice, sa odavno izbledelom nadom u očima.

Oko njega su bile razbacane polomljene pivske flaše, ustajalo đubre, metalni predmeti. Na naše dozivanje je odreagovao hodom unazad i neopisivim strahom, podvijenim repom između nogu, drhtanjem celog tela i potrebom da pobegne. Kad je osetio miris hrane, tek za trenutak su mu zasijale oči, ali je paralisan strahom ostao nepomičan.

Teškim korakom, dok su mu noge i celo telo drhtali od straha, slabosti zbog izgladnelosti i hladnoće, prisao je hrani tek kad smo otisli daleko od njega. I tada je jeo trudeći se sve vreme. Trebalo nam je puno vremena da zadobijemo njegovo poverenje tek toliko da siđe i ponjuši nas. Tek tada smo videli koliko je on, ustvari mršav. Ispod lepe čupave dlake se nazire svaka kosčica. On teško hoda jer je izgladneo. Vidi se da je mlad pas.

Zbog neizvesnosti opstanka našeg malog prihvatilišta Buba na sadašnjoj lokaciji i toga da nam psi tamo nisu na sigurnom, morali smo da ovog mladog, lepog mučenika ostavimo tu gde mesecima čeka svog pokojnog vlasnika, s nadom da ce ipak doći.

Molimo vas za pomoć ovom divnom, milom biću. predugo je čekao, i mnogo propatio. Pomozite, otvorite vrata svog srca i doma."Telefon za kontakt: 064 401 28 58

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track