Najnovije vesti

U KRUPNJU SAD I KLIZIŠTE: Srušen deo Doma kulture, škola u opasnosti
Foto: Rojters

Nesreće navalile jedna za drugom

U KRUPNJU SAD I KLIZIŠTE: Srušen deo Doma kulture, škola u opasnosti

Srbija
Klizište je klizište i nikada se ne zna šta će biti...tako da smo decu premestili u drugu školu, kaže predsednik opštine Rade Grujić

KRUPANJ - U selu Likodra kod Krupnja pokrenulo se klizište koje je srušilo deo Doma kulture i ugrozilo objekat osnovne škole, a nadležni i danas pokušavaju da saniraju posledice pomeranja tla.

 

Osnovna škola ne radi, a đaci su zbog bezbednosti premešteni u susedno mesto gde pohađaju nastavu, rekao je predsednik opštine Krupanj Rade Grujić.

 

On je objasnio da se, posle obilnih padavina, na livadi iznad Doma kulture i zgrade škole pojavilo ogromno kližište koje je ugrozilo ta dva objekta."Uradili smo drenažni kanala i spremamo elaborat da se urade potporni zidovi tako da škola nije sada u opasnosti ali klišište je klizište i nikada se nezna šta će biti...tako da smo decu premestili u drugu školu", rekao je on .

 

Prema njegovim rečima, na području Krupnja imama dosta problema, jer se pojačavaju stara klizištra a javljaju se i nova, u Vrbićima, gde je krajem prošle sedmice iseljena jedna porodica, pa u mestu Zavlaka...
Grujić je rekao da nova klizišta ugrožavaju i lokalne puteva, a da su nadležni iz opštine angažovali mehanizaciju kako bi obezbedili prohodnost svih saobrahajnica.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...