JUG ODAHNUO: Opadaju Južna Morava, Toplica, Veternica...
Foto: Tanjug Saša Petrović

Hitna sanacija leve obale

JUG ODAHNUO: Opadaju Južna Morava, Toplica, Veternica...

Srbija -
Nivo Južne Morave kod Aleksinca danas iznosi 247 centimetara, i za 60 centimetara je niži od granice redovne odbrane od poplava. Vodostaj ove reke kod Aleksinca opao je u prethodna dva dana skoro metar i po

NIŠ - Vodostaj Južne Morave i njenih pritoka Toplice, Puste reke i Veternice opada i ove reke više ne prete priobalju, ali vanredna odbrana od poplava neće biti ukinuta jer omogućava sanaciju obala po hitnom postupku, izjavio je direktor Vodoprivrednog centra "Morava" Dragoljub Miljojković.

On je istakao da je VPC "Morava" naložio hitnu sanaciju leve obale Južne Morave kod sela Čiflik u leskovačkoj opštini i kod Tešice u aleksinačkoj opštini. "Ulažu se nadljudski napori da obala na time potezima bude što pre završena, ali još ne možemo da kažemo koliko će dugo radovi trajati. Puno je posla, moraju da se izgrade i prilazni putevi da bi sanacija bila obavljena", rekao je Miljojković.

Prema podacima Republičkog hidrometorološkog zavoda nivo Južne Morave kod Aleksinca danas iznosi 247 centimetara, i za 60 centimetara je niži od granice redovne odbrane od poplava. Vodostaj ove reke kod Aleksinca opao je u prethodna dva dana skoro metar i po.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track