ČUVENI IZELICA (48) MIĆUN: Zovu me Nenajed, za ručak smažem celo pečeno prase!
Foto: Facebook Pt

Gurman od 140 kilograma

ČUVENI IZELICA (48) MIĆUN: Zovu me Nenajed, za ručak smažem celo pečeno prase!

Srbija -
Potpuno sam zdrav, bez viška masnoće u krvi, holesterola, triglicerida. Gastritis, šta je to, kaže Damljanović iz okoline Gornjeg Milanovca

GORNJI MILANOVAC - Apetit i gurmanluk Milorada Mićuna Damljanovića (48), koji za jedan jedini obrok posle predjela može da smaže celo pečeno jagnje ili prase, stvaran je - a ješan je za priču. Pravi fenomen!Na rodnom Galiču iznad Gornjeg Milanovca, gde živi s majkom Olgom, davno su mu prišili nadimak Nenajed. Diplomac Više saobraćajne škole dugo je bio auto-instruktor, vozač kamiona teškaša, sada je na birou nezaposlen, bavi se poljoprivredom, pišu Večernje novosti.Radio je i kao mesar u jednom restoranu, ali je i ubrzo zatvoren. "Ne zbog moje ishrane, nego zato što je gazda promenio delatnost", veselo priča Mićun Nenajed. A ispovest seže u doba kad bejaše petogodišnjak. Tada, jedno veče mati i otac Milovan postaviše na trpezu ogromno pečeno pile, rekoše tri godine starijoj sestri Violeti i meni: Večerajte, mi ćemo kad namirimo stoku... Vrate se, imaju šta i da vide: od pileta ostale samo kosti. Celog sam ga smazao, sestrica pojela malo, mi lažemo da smo dali psima, oni ne veruju. Sutradan, ispeku drugo. Naočigled svih ukućana sam smazah i to. Tako je otkriven moj "talenat". Posle, nije bilo nedelje da otac nije klao jagnje ili prase.

Nikada se nisam takmičio, jedem obilato samo za svoj ćeif. Slatko sam posrčem lonac pasulja od 10 litra, kaže Mićun.

"Potpuno sam zdrav"

Laboratorijski i drugi nalazi kažu: potpuno sam zdrav, bez viška masnoće u krvi, holesterola, triglicerida. Valjda zato što se stalno krećem, radim fizički. Težak sam 140 kilograma. Gastritis, šta je to, priča Mićun. (Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track