ZAPAD SRBIJE U PRIPRAVNOSTI: Zapadna Morava poplavila njive, Ibar blizu izlivanja
Foto: Tanjug Saša Petrović

Poplavljen put Grdica - Oplanići

ZAPAD SRBIJE U PRIPRAVNOSTI: Zapadna Morava poplavila njive, Ibar blizu izlivanja

Srbija -
Odrona ima u Glediću, na Ibraskoj magistrali, prema Goču i Gokčanici. U Čačku nema opasnosti od izlivanja reka

KRALJEVO - Zapadna Morava izlila se u svom priobalju u poslednjih 12 sati i ponovo je poplavljen i zatvoren sa saobraćaj put Grdica - Oplanići, potvrdio je Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu.

„Morava je poplavila oranice, ali nije ugrozila domaćinstva. Ibar je u granicama da izlije, ali još ne preti bunarima za vodosnabdevanje Kraljeva. Ukoliko nastavi da pada kiša i dođe do povećanja temperature, preti nam naglo otapanje snega sa okolnih brda, a onda će bujične rečice napraviti probleme“, rekao je Kočović.

On kaže da odrona ima u Glediću, na Ibraskoj magistrali, prema Goču i Gokčanici. "Zbog raskvašenog terena, aktivirala su se stara, ali i pojavila nova klizišta u Pekčanici, Glediću, Stanči“, kaže Kočović.Čačak: Bez opasnosti od izlivanja reka

Na području Moravičkog okruga za sada nema opasnosti od izlivanja reka, izjavio je načelnik odeljenja za vanredne situacije Dragiša Broćić. Iako kiša od juče pada na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice situacija je stabilna, a vodostaji na rekama su neznatno porasli.

"Trenutni nivo Zapadne Morave je 4,4 metra, a Bjelice u Lučanima 1,2 metra. Nema ugroženih domaćinstava, pomoćnih objekata, a poljoprivredno zemljiste nije poplavljeno" rekao je Broćić. Iako RHMZ za naredne dane najavljuje obilne padavine, Broćić očekuje da na području Moravičkog okruga neće biti problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track