DIZNILEND U KRAGUJEVCU Radomir Nikolić: Stranci mi dovode Mini i Mikija Mausa
Foto: Profimedia

Gradonačelnik Kragujevca potvrdio pisanje Kurira

DIZNILEND U KRAGUJEVCU Radomir Nikolić: Stranci mi dovode Mini i Mikija Mausa

Srbija -
On kaže da pregovara o izgradnji Diznileda, projekat će finansirati stranci, te da mu se smeju samo neznalice

BEOGRAD - Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić ne odustaje od svojih snova - kako je rekao, lokalna samouprava nastaviće da pregovara o izgradnji Diznilenda u tom gradu, a to neće biti finansirano iz budžeta, nego uz pomoć stranaca.- Onaj ko je pokušao tu ideju da ismeje nema pojma o čemu govorimo i razmišljamo - naveo je Nikolić i dodao da će grad i dalje pregovarati na tu temu.Gradonačelnik Kragujevca je kazao da bi takva investicija pokrenula turizam, ugostiteljstvo i hotelijerstvo, kao i da bi se na jedno radno mestu u samom parku otvorila tri nova.

Vizionar...  Radomir Nikolić - FOTOMONTAŽA
Vizionar... Radomir Nikolić - FOTOMONTAŽA

Samo mi se smejteNaglašavajući da Diznilend ne pravi samo velike već i male, tematske parkove, Nikolić je rekao da je gradska uprava na tu ideju došla posle sastanka sa predsednikom Britansko-srpske privredne komore Polom Džadžom u Kragujevcu, pre oko dva meseca.- Rekao nam je tada da moramo da učinimo nešto radikalno, nešto neskvidašnje što bi Kragujevac izdvojilo na mapi istočne Evrope i razlikovalo grad od desetine hiljada drugih u istočnoj Evropi - kazao je Nikolić. On je još objasnio da je gradska uprava o tome ozbiljno razmišljala i shvatila da ne postoji takav zabavni park u istočnoj Evropi koji bi privukao turiste sa celog Balkana.Ekonomista Branko Pavlović kaže da političari svoj virtuelni svet ne treba da iznose u javnost!Ćuti i maštaj- Najbolje je da se takve stvari, taj virtuelni svet u kom političari žive, uopšte i ne iznose u javnost. To je jedini lek da se ovo društvo izleči od nerealnih stvari koje obećavaju političari - rekao je Pavlović. Podsetimo, kako je Kurir pisao, Nikolić junior je svoju ideju ranije izložio i pred ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem, a Amerikanci su mu napomenuli da ni Diznilend u Parizu nije profitabilan. Drugim rečima, skrenuta mu je pažnja da to baš i nije najbolja poslovna ideja.

Gle sadNE ODGOVARA NA POZIVE KURIRANikolić nije odgovarao na pozive i SMS sa pitanjem koji će to stranci finansirati Diznilend, kada će projekat biti realizovan i koliko će tačno to koštati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track