UMALO TRAGEDIJA NA PRUZI MAJDANPEK ZAJEČAR: Goreo voz u tunelu 20 putnika bežalo od vatrene stihije
Foto: Printscreen Youtube

Zapalila se šveđanka

UMALO TRAGEDIJA NA PRUZI MAJDANPEK ZAJEČAR: Goreo voz u tunelu 20 putnika bežalo od vatrene stihije

Srbija -
Putnici voza, kako kažu vatrogasci, bili su u panici i čim su osetili dim istrčali su iz voza i iz tunela na obližnju livadu

ZAJEČAR - Putnički voz, popularna "Šveđanka", koji je saobraćao na relaciji Majdanpek – Zaječar, zapalio se danas u tunelu Šušaljka koji se nalazi između Bora i Majdanpeka.

U momentu izbijanja požara u vozu je bilo dvadesetak putnika koji su uspeli na vreme da izađu, tako da nije bilo povređenih.

- Čim nam je javljeno da gori voz, odmah smo poslali ekipe na teren i uspeli smo da lokalizujemo požar. Srećom da nema žrtava, a uzrok požara utvrdiće istraga koja je u toku – kažu u Vatrogasnoj službi u Boru.

Putnici voza, kako kažu vatrogasci, bili su u panici i čim su osetili dim istrčali su iz voza i iz tunela na obližnju livadu. Osim pretrpljenog straha, nijedan putnik nije povređen, tako da nije bilo potrebe za lekarskom intervencijom.

Iz ‘’Železnice Srbije’’ za sada nema saopštenja, ali se očekuje nakon završetka istrage.

Ovo nije prvi slučaj da je plamen buknuo na vozu "Šveđanka".

U novembru 2013. godine ‘’šveđanka’’ se zapalila na pruzi između majdanpečkih sela Jasikova i Vlaole. Tada je u vozu bilo oko 60 putnika, ali ni tada nije bilo povređenih.

Vatra je izbila u delu dizel-motorne garniture, a ugasili su je vatrogasci iz Majdanpeka.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track