Najnovije vesti

Ostavka direktorke novosadskog Baleta zbog SMS pretnji

Neopozivo

Ostavka direktorke novosadskog Baleta zbog SMS pretnji

Srbija
Olivera Kovačević Crnjanski rešila da ode posle anonimne preteće SMS poruke

NOVI SAD - Direktorka Baleta Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu Olivera Kovačević Crnjanski podnela je neopozivu ostavku na funkciju nakon pritisaka i anonimne pretnje, saopštio je SNP.

Kako se navodi, ona je ostavku podnela "nakon besprimernog pritiska i ničim argumentovanih optužbi jednog od zaposlenih u Umetničkoj jedinici Balet i anonimne SMS poruke preteće sadržine".

"Iako je predanim, odgovornim i požrtvovanim radom, zajednički sa ansamblom Baleta SNP, ovoj umetničkoj jedinici obezbedila izuzetne uspehe na domaćoj i međunarodnoj sceni, uprava SNP je, zbog težine pretnji, sa žaljenjem prihvatila ostavku", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Balet SNP pod rukovodstvom dosadašnje direktorke stasao u relevantan ansambl spreman da odgovori izazovima klasičnog, neoklasičnog baleta, ali i savremenog plesa."O tome svedoče i predstave Don Kihot, Krcko Oraščić, Jezik zidova, Šampanjac i jagode, Dama s kamelijama, te obnove Žizele i Labudovog jezera", navodi se u saopštenju.

Uprava SNP je navela da nakon smene upravnice neće dozvoliti da kadrovska rešenja koja se tiču rukovođenja Pozorištem budu rezultat besprimernih pritisaka i neargumentovanih optužbi. "Istragu vezanu za anonimnu preteću SMS poruku smo, s punim poverenjem, prepustili policiji i tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...