Ostavka direktorke novosadskog Baleta zbog SMS pretnji

Neopozivo

Ostavka direktorke novosadskog Baleta zbog SMS pretnji

Srbija -
Olivera Kovačević Crnjanski rešila da ode posle anonimne preteće SMS poruke

NOVI SAD - Direktorka Baleta Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu Olivera Kovačević Crnjanski podnela je neopozivu ostavku na funkciju nakon pritisaka i anonimne pretnje, saopštio je SNP.

Kako se navodi, ona je ostavku podnela "nakon besprimernog pritiska i ničim argumentovanih optužbi jednog od zaposlenih u Umetničkoj jedinici Balet i anonimne SMS poruke preteće sadržine".

"Iako je predanim, odgovornim i požrtvovanim radom, zajednički sa ansamblom Baleta SNP, ovoj umetničkoj jedinici obezbedila izuzetne uspehe na domaćoj i međunarodnoj sceni, uprava SNP je, zbog težine pretnji, sa žaljenjem prihvatila ostavku", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Balet SNP pod rukovodstvom dosadašnje direktorke stasao u relevantan ansambl spreman da odgovori izazovima klasičnog, neoklasičnog baleta, ali i savremenog plesa."O tome svedoče i predstave Don Kihot, Krcko Oraščić, Jezik zidova, Šampanjac i jagode, Dama s kamelijama, te obnove Žizele i Labudovog jezera", navodi se u saopštenju.

Uprava SNP je navela da nakon smene upravnice neće dozvoliti da kadrovska rešenja koja se tiču rukovođenja Pozorištem budu rezultat besprimernih pritisaka i neargumentovanih optužbi. "Istragu vezanu za anonimnu preteću SMS poruku smo, s punim poverenjem, prepustili policiji i tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja