ŽEDNI TREĆI DAN: Kruševljani i dalje bez vode za piće
Foto: Profimedia

Česme još suve

ŽEDNI TREĆI DAN: Kruševljani i dalje bez vode za piće

Srbija -
Kvar je oklonjen rano jutros zahvaljući pomoći stručnih ekipa "Jedinistva" iz Užica, a trenutno se radi na ispiranju cevovoda i punjenju rezervoara

KRUŠEVAC - Veći deo Kruševca i danas, treći dan zaredom, nema vodu za piće, a nadležni najavljuju da bi do večeras tehnička voda, koja nije ni za kuvanje, trebala da stigne do svih korisnika.

Zbog izvođenja radova na ugradnji merača protoka vode u selu Lipovac kraj Kruševca, od 21. aprila u 7 sati ujutro veći deo grada je bio bez vode zbog planskog isključenja, ali 22. aprila vodosnabdevanje nije uspostaljeno jer je došlo do kvara na ventilu magistralngo cevovoda.

Kvar je oklonjen rano jutros zahvaljući pomoći stručnih ekipa "Jedinistva" iz Užica, a trenutno se radi na ispiranju cevovoda i punjenju rezervoara.Za snabdevanje su obezbeđene mobilne i stacionarne cisterne sa vodom za pićem a većinma škola i vrtića danas nije radilo.Zamenik načelnika gradskog Štaba za vanredne situacije Dušan Todorović rekao je da se očekuje da "do večernjih sati svi korisnici dobiju tehničku vodu".

Todorović je naveo i da će od analiza Zavoda za zaštitu zdravlja zavisti kada će voda iz gradskog vodovoda moći da se koristi za piće i kuvanje.On je objasnio i da će, u skladu sa odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, škole i vrtiće, ukoliko budu uspeli da obezbede higijenske i sanitarne uslove moći sutra da organizuju nastavu.Prema njegovim rečima, popodne će biti održana sedenica Gradskog štaba za vanredne situacije a građani će putem medija biti informisani o svim neophodnim informacijamja u vezi vode.Ugradnja merača protoka vode na merno regulacionom bloku Lipovac je deo projektnih aktivnosti u sklopu realizacije vodosnabdevanja susednih opština Varvarin i Ćićevac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track