KOREJAC U SRBIJI: Pošao peške od Istanbula za Španiju pa zastao u Pirotu
Foto: Tanjug Aleksandar ćirić

Predah

KOREJAC U SRBIJI: Pošao peške od Istanbula za Španiju pa zastao u Pirotu

Srbija -
Nemam određeni cilj ili misiju, jednostavno obožavam da putujem, upoznajem ljude, kulture, nacije. Sa rancem od 25 kilograma na leđima svakodnevno prelazim od 25 do 30 kilometara, kaže Honđun
1 / 2 Foto: Tanjug Aleksandar ćirić

PIROT - Honđun Li, pedestogodišnji Južnokoreanac iz Seula, uputio se peške iz Istanbula do Santjago de Kompostele u Španiji.

Na putovanju dugom skoro 5.000 kilometara koje će trajati godinu dana ovaj Korejac je u petak prošao i kroz Pirot. "Avionom sam iz Južne Koreje stigao u Tursku u Istanbul, odakle sam peške krenuo na put od skoro 5.000 kilometara do Santjago de Kompostele u Španiji. Nemam određeni cilj ili misiju, jednostavno obožavam da putujem, upoznajem ljude, kulture, nacije. Sa rancem od 25 kilograma na leđima svakodnevno prelazim od 25 do 30 kilometara", kaže Honđun.

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić
Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Honđun, koji jedva da govori engleski, kaže da mu se sviđa Srbija i da je za samo par dana boravka upoznao puno ljudi, koji su mu nudili i hranu i podržavali ga."Putovanje će trajati sigurno godinu dana, jer puno zalazim van rute i obilazim znamenitosti zemalja kroz koje prolazim", kaže Honđun za Tanjug.Honđun iako veoma slabo zna engleski, kako sam kaže samo par reči, nema problema sa komunikacijom."Nikakvih problema nisam imao, i to što ne znam engleski mi nije predstavljalo nijednog trenutka prepreku da se uputim", objašnjava Honđun.On se ne razdvaja od svoje nacionalne zastave, a kako sam kaže, u svim zemljama kroz koje prolazi kupuje i njihove nacionalne zastave koje će mu biti uspomene sa putovanja.

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić
Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track