Najnovije vesti

ISKEŠIRAO 5.000 EVRA: Vlasnik lanca restorana u Paraliji kupio sve jagodinske kolače!
Foto: Shutterstock

Izložba zanatlija iz Jagodine

ISKEŠIRAO 5.000 EVRA: Vlasnik lanca restorana u Paraliji kupio sve jagodinske kolače!

Srbija
00:00h
Najviše su pazarili vlasnici hotela u tom kraju, a pojedinačno najviše se prodavao med i proizvodi od meda

PARALIJA - Vlasnik lanca hotela i restorana u Paraliji i Katariniju Atanasis Kavakidis kupio je na sinoćnoj izložbi u Paraliji, proizvode zanatlija Jagodine i Pomoravlja u vrednosti od 5.000 evra i sve izložene kolače.

Kolača je bilo u vrednosti 500 evra, a pripremile su ih i izložile članice Udruženja "Slatki osmeh" i "Maštaonice" iz Jagodine.

Izložba je održana na glavnom trgu u Paraliji, na platou kod crkve i fontane i na njoj su učestovali proizvođači meda, opančari, kovači, proizvođači asura, korpi pletenih od pruća, proizvođači gljiva, kolača, predmeta od drveta i drugih upotrebnih predmeta, kao i slikari...

"Vrednost njihovih proizvoda je oko 40.000 evra i gotovo svi su prodati", rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković, koji je u taj grčki gradić juče doveo 350 zanatlija, privrednika, medicinara, vaspitača..., koji će tu boraviti do 29.maja.

Marković je otvorio izložbu, poručivši da očekuje da će zanatlije, s obzirom da se radi o ručno izrađenim predmetima i po srpskoj staroj tradiciji, prodati sve svoje proizvode. Za izložbu je bilo veliko interesovanje Grka i brojnih turista u Paraliji, među kojima je mnogo i iz Srbije. Najviše su pazarili vlasnici hotela u tom kraju, a pojedinačno najviše se prodavao med i proizvodi od meda.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...