GLADUJE ŠESTOČLANA PORODICA: Znate li kako je kad nemate čime da nahranite decu?

Otac i majka bez posla, deca gladuju, kuća bez kupatila i nameštaja

GLADUJE ŠESTOČLANA PORODICA: Znate li kako je kad nemate čime da nahranite decu?

Srbija -
Vranjanka Jasmina Milošević (33) očajna jer za dve ćerke i dva sina ne može da obezbedi najosnovnije. Suprug Zdravča Petrov (37) moli za bilo kakav posao

VRANJE - Budim se svakog jutra i razmišljam šta da im dam da jedu. Posustajem. Sve je manje snage za dalje, a deci ne mogu da pomognem, željna su svega.Kroz suze nam priča Jasmina Milošević (33) iz Vranja, koja sa suprugom Zdravčom Petrovim (37) i četvoro dece živi u trošnoj kućici u naselju Raška u Vranju. Anđela (17), Marija (11) Stefan (9) i najmlađi Lazar (7), koji će ove godine poći u školu, kažu da im najviše nedostaju kupatilo i hrana.Supa i pasulj- Nemamo nikakve uslove za život, najteže mi je zbog dece jer u svemu oskudevaju, a najviše u obrocima. Hrana nam nedostaje! Evo, skuvala sam samo supu i imam pasulj od juče - očajna je Jasmina.U nemalterisanoj sobi bez prozora sto, klupa i jedna jedina stolica, rasklimatani krevet i kredenac. Mali televizor koji ne radi. S jednog kraja sobička na drugi razvučena je žica za veš, na kojoj vise jorgani, ćebad i dečja garderoba, a na šporetu je lonac vode za pranje.Često bolesniZdravko i Jasmina su bez posla. Imaju završenu osnovnu školu. On je nekad radio građevinske poslove, a sad cepa drva. Kad ga neko pozove, radi po ceo dan za hiljadu dinara.- Od socijalne pomoći i dečjeg dodatka, koji zajedno iznose 18.000 dinara, platimo struju, vodu i kupimo brašno. Deca su nam često bolesna. Najmlađi Lazar često ima bronhitis jer je kuća hladna i vlažna. Lazara je trebalo da zbog strabizma vodimo na očnu kliniku, ali treba do Beograda platiti put - jecajući priča Jasmina.Anđela i njena mlađa sestra maštaju o svojoj sobi kako bi mogle da im dolaze drugarice, Stefan i Lazar o igračkama i biciklu. I pored nemaštine deca su nasmejana, ali i svesna koliko nemaju.(T. S.)

PomozimoPOTREBNO IM JE SVE!Pošto ni Jasmina Milošević ni Zoran Petrov nemaju žiro račun, pomoć u vidu hrane, novca ili garderobe možete im odneti lično na adresu Strahinjića Bana 17, naselje Raška u Vranju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track