VAPAJ MATURANATA MALINARA: Za nas nema drugog posla u Prijepolju!
Foto: Shutterstock

Na plantažama umesto za računarima

VAPAJ MATURANATA MALINARA: Za nas nema drugog posla u Prijepolju!

Srbija -
Majicama sa natpisom "Sreća pa posadismo maline" maturanti Tehničke škole u Prijepolju upozorili su na problem nezaposlenosti

PRIJEPOLJE - Učenici završnog razreda Tehničke škole u Prijepolju na neobičan način su upozorili na veliki problem nezaposlenosti u tom gradu, kada su u petak, poslednjeg dana škole, obukli majice s natpisom "Sreća pa posadismo maline!".

Prijepoljski maturanti koji su za vreme svog školovanja stekli zvanje tehničara za kompjutersko konstruisanje na ovaj korak su se odlučili jer smatraju da neće moći da dođu do zaposlenja.

Inicijator ovog modnog performansa je učenica IV-2 razreda Tijana Sredojević.

"S roditeljima sam razgovarala o situaciji u Prijepolju, mom daljem školovanju, pa i malinama koje su nezaobilazna tema ove godine i dobra prilika da se nešto zaradi, pa je poruka zapravo bio zaključak dijaloga koji smo vodili", rekla je ona i dodala da su drugari iz razreda sa oduševljenjem prihvatili ovu ideju.

Njena drugarica Sara Pejatović ubeđena je da za njenu generaciju neće biti radnih mesta u Prijepolju.

"Po struci smo tehničari za kompjutersko konstruisanje, ali znamo da za nas nema posla u Prijepolju. Mali broj će nastaviti školovanje, a nama koji ostajemo u gradu, jedina alternativa su maline. Zato rečenica 'Sreća pa posadismo maline' ima smisla i u njoj su naše dileme, želje, nade, pa i naša budućnost koju vidimo na zemlji i u malinama", rekla je ova učenica i naglasila da će se ovog leta priključiti beračima ovog voća u svom rodnom gradu, a ne u Arilju kako je do sada bio slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track