Štrajkači Ratka Mitrovića  prebačeni u Urgentni centar

Štrajk glađu

Štrajkači Ratka Mitrovića prebačeni u Urgentni centar

Srbija -
Prevezeni su Momir Jovanović i Momir Filipović. Štrajkači imaju problema s pritiskom, šećerom, malaksalošću...

KRAGUJEVAC - Zdravstveno stanje bivših radnika "Ratka Mitrovića" u Kragujevcu je ugroženo, jer sedmi dan ne uzimaju hranu, zbog čega su lekari hitne pomoći i jutros intervenisali.

"Nešto pre osam sati kolima hitne pomoći u Urgentni centar prevezeni su Momir Jovanović i Momir Filipović", rekao je Tanjugu predsednik Štrajkačkog odbora Predrag Radović.

On je naglasio da štrajkački glađu imaju problema sa krvnim pritiskom, šećerom, malaksalošću, stomačnim tegobama.

Dvojica štrajkača glađu koji su jutros prebačeni u Urgentni centar, posle pregleda i dobijene terapije vratili su se u upravnu zgradu preduzeća "Ratka Mitrović" i nastavili štrajk glađu, ali je kasnije pozlilo i dvojici dijabetičara, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Predrag Radović.

Portparol Kliničkog centra Vanja Đorđević rekla je da su dvojica štrajkača glađu u Urgentnom centru pregledali specijalisti koji su jednom odredili terapiju zbog povišenog krvnog pritiska, a drugom zbog problema u želucu.

Bivši radnici građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" odbijaju da uzimaju hranu od 11. aprila, tražeći od nadležnih pomoć, kako bi im vlasnik te firme Dragoljub Pantić isplatio zaostale zarade za 2009. i 2010, kao i za prva tri meseca ove godine, ali i da uplati doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje za taj period.

Pantić je ranije izjavio da nema para da isplati radnike, a proteste radnika, koji su prethodili štrajku glađu, nazvao nezakonitim.

Građevinari Pantića optužuju da je na nezakonit način uveo preduzeće u stečaj s ciljem da se oslobodi dugova prema radnicima i poveriocima.

Svih 110 radnika "Ratka Mitrovića" dobilo je rešenja o otkazu 20. aprila, dan pošto je u toj firmi uveden stečaj.

Od 80 radnika koliko ih štrajkuje, njih 43 odbija da uzima hranu, tvrdeći da je to njih poslednji pokušaj da dobiju ono što su zaradili, a što po radniku iznosi od 80.000 do 130.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track