SKANDAL U PREKRŠAJNOM SUDU U ČAČKU: Sudija sklonio 27 izvršnih presuda
Foto: Thinkstock

Disciplinski prekršaj

SKANDAL U PREKRŠAJNOM SUDU U ČAČKU: Sudija sklonio 27 izvršnih presuda

Srbija -
Sprovedenim popisom utvrđeno da od 18.000 izvršnih presuda nedostaje 27, nakon čega je urađena rekonstrukcija tih predmeta u celosti u saradnji sa čačanskom Policijskom upravom

ČAČAK - Protiv jednog sudije iz čačanskog Prekršajnog suda, odeljenja u Guči, u čijem je ormanu nađeno 27 izvršnih presuda podneta je disciplinska prijava i prosleđena disciplinskom tužiocu Visokog saveta sudstva, potvrdila je danas predsednik čačanskog Prekršajnog suda Danka Đorđević Grujičić.

Ona je navela da je sprovedenim popisom utvrđeno da od 18.000 izvršnih presuda nedostaje 27, nakon čega je urađena rekonstrukcija tih predmeta u celosti u saradnji sa čačanskom Policijskom upravom.

"Policijska uprava nam je dostavila svoje primerke, ali je trebalo više vremena da sagledamo šta nedostaje. Svi predmeti su pronađeni u Guči, a protiv sudije koji ih je sakrio podneta je prijava", rekla je Đorđević Grujičić, dodajući da se radi o predmetima iz oblasti saobraćajnih prekršaja nastalih 2012. i 2013. godine. Za njih su, kaže predsednica suda, propisane novčane kazne, zaštitne mere i kazneni poeni. Budući da je postupak protiv sudije u toku, u cilju istrage ne možemo, za sada, više podataka izneti, zaključila je Đorđević Grujičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track