Najnovije vesti

ZAIM ČELEBIĆ INICIJATOR PETICIJE: Želimo forimiranje prekogranične regije Sandžak
Foto: Zorana Jevtić

Potpisalo nekoliko hiljada građana

ZAIM ČELEBIĆ INICIJATOR PETICIJE: Želimo forimiranje prekogranične regije Sandžak

Srbija
Inicijatori peticije za konstituisanje prekogranične regije Sandžak poslaće poziv vladama Srbije i Crne Gore za formiranje te regije

PODGORICA - Zaim Čelebić, jedan od inicijatora peticije, rekao je, za Rožaje fri pres, da je onlajn peticiju potpisalo nekoliko hiljada građana.

“Ako se ima u vidu da nije prethodila nikakva aktivna kampanja, u Sandžaku postoji izuzetno interesovanje za projekat prekogranične regije Sandžak po ugledu na evropske regije“, rekao je Čelebić.

On tvrdi da bi prekogranična regija Sandžak doprinela stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta, kroz mešovite industrijske zone i zajedničke projekte.

Čelebić dodaje da bi se tako stvorila pretpostavka za direktne aplikacije prema fondovima EU i tvrdi da je projekat prekogranične regije Sandžak zasnovan na evropskim standardima.

Čelebić: Uskoro poziv vladama Crne Gore i Srbije o formiranju prekogranične regije Sandžak!O dosadašnjim rezultatima...

Posted by Rožaje Free Press on понедељак 22. јун 2015.

“Neosporan je i stav EU, koja prekograničnu saradnju postavlja kao primarni zadatak za sve članice i kandidate. Neosporna je i podrška Brisela te ujedno i očekivanja evropske administracije da, bez njenog uplitanja, ovakve projekte iznesemo na svojim plećima. Ovih dana ćemo uputiti zvaničnu ponudu na ključne adrese u Beogradu i Podgorici i naglasiti da tražimo pomoć za realizaciju projekta”, zaključio je Čelebić.

Navodna prekogranična regija bi obuhvatala sledeće opštine: Novi Pazar, Tutin, Nova Varoš, Priboj, Sjenica, Rožaje, Prijepolje, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane i Plav.

( Vijesti.me)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...