NOVI SAD: Vučević traži novu lokaciju za Dino park
Foto: Beta Aleksandar Stojanović

Gradsko zelenilo na potezu

NOVI SAD: Vučević traži novu lokaciju za Dino park

Srbija -
Gradonačelnik preporučuje da se ne narušava javna zelena površina kao i da u blizini budu parking mesta

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je od rukovodstva "Gradskog zelenila" da još jednom razmotri na kojim bi lokacijama, osim u parku kod Železničke stanice, mogao da bude postavljen "Dino park", saošteno je danas iz gradonačelnikovog kabineta.

Vučević je preporučio da se, prilikom razmatranja rešenja za lociranje tog parka sa maketama dinosaurusa, vodi računa da se ne narušava javna zelena površina, da se izabere neiskorišćen prostor koji bi mogao lako da se privede novoj nameni.

Takođe, preporučio je gradonačelnik, da u blizini bude površina sa parking mestima na kojoj je dozvoljeno i parkiranje autobusa. Kako je navedeno u saopštenju, Vučević je naglasio da je postavljanje "Dino parka" značajno za razvoj turističkih potencijala grada, kao i da će to doneti dodatne prihode u gradski budžet. "To je višestruko značajna investicija za Novi Sad i zato je neophodno da ‘Dino park’ bude lociran na mestu koje neće ugroziti ambijentalnu celinu, niti interese naših sugrađana, posebno onih najmlađih", poručio je Vučević u pismu rukovodstvu JKP "Gradsko zelenilo", od kojeg očekuje da mu što pre odgovori.

Protiv najavljenog projekta izgradnje "Dinolenda", u parku kraj Železničke stanice, proteklih dana izjašnjavali su se predstavnici građana u Mesnoj zajednici Omladinski pokret, koji su počeli da prikupljaju potpise za peticiju. Krajem prošle sedmice je i u Gradskom odboru DS najavljeno da će se pridružiti protestima zbog, kako je rečeno novinarima, pokušaja gradske vlasti da privatniku preda Železnički park i zatraženo "da se taj štetan poduhvat odmah zaustavi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja