LOPOVI OPUSTOŠILI TOR: Borivoju s Rudnika ukrali 9 rasnih jaganjaca
Foto: Fonet

LOPOVI OPUSTOŠILI TOR: Borivoju s Rudnika ukrali 9 rasnih jaganjaca

Srbija -
Sve se događalo oko tri sata, jer posle prve krađe sam dežurao i tada otišao da spavam, ali su me probudile ovce koje su tražile jagnjad i odmah mi je bilo jasno šta se dogodilo, kazao je Antonijević

GORNJI MILANOVAC - Za tri dana lopovi su opustošili stado ovaca Borivoja Antonijevića (63) iz rudničkog sela Varnice, kome su iz obora ukrali devet rasnih jaganjaca spremlejnih za dalju reprodukciju.

Kako je danas u policiji u Gornjem Milanovcu saopšteno, kradje su se dogodile u toku noći i u njima je učestvovalo više osoba. Ovaj stočar ima zapat ovaca rase "virtemberg" i selektirao je jagnjad za povećanje stada jer poseduje sve uslove za razvoj ovčarstva.

On je izjavio da su lopovi pre četiri noći odneli četiri jagnjeta, a prošle još pet težine do 50 kilograma, čime je pričinjena šteta od skoro 1.000 evra. "Sve se događalo oko tri sata, jer posle prve krađe sam dežurao i tada otišao da spavam, ali su me probudile ovce koje su tražile jagnjad i odmah mi je bilo jasno šta se dogodilo", kazao je Antonijević.

Kuća ovog stočara nalazi se pored samog puta Rudnik - Belanovica, a ukradena jagnjad će najverovatnije završiti na klanici jer imaju idealnu težinu. Predsednik Mesne zajednice Varnice Dragovan Vidojević rekao je da je ova krađa uznemirila meštane koji sada najviše razmišljaju kako da sačuvaju ostale domaće životinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track