Najnovije vesti

NEZGODACIJA U NIŠU: Kej pun ljudi, a WC u kvaru
Foto: Fonet Marko Mii

Toalet u funkciji ponovo od utorka

NEZGODACIJA U NIŠU: Kej pun ljudi, a WC u kvaru

Srbija
Nišlije su se neprijatno iznenadile kada su videle zatvorena vrata toaleta, mada ima i onih koji već neko vreme “ne računaju” na ovaj WC i radije se “olakšaju” iza žbuna

NIŠ - Na hiljade ljudi koji svake večeri borave na nišavskom keju, već nedelju dana ne mogu zbog kvara da koriste javni toalet ispod Tvrđavskog mosta. Nadležni kažu da će WC profunkcionisati od utorka.

 

Nišlije su se neprijatno iznenadile kada su videle zatvorena vrata toaleta, mada ima i onih koji već neko vreme “ne računaju” na ovaj WC i radije se “olakšaju” iza žbuna ili na nekom drugom skrivenom mestu. Naime, u toaletu na keju radilo je tek nekoliko kabina, nije bilo sapuna i bio je prilično ruiniran. Otud i ne čudi što je pre nedelju dana došlo do većeg kvara i njegovog zatvaranja.

 

Javni toalet ispod Tvrđavskog mosta sagrađen je pre 50 godina. Usled sleganja tla i potresa, kanalizacione cevi su se pomerile i ne funkcionišu kvalitetno. Dat je nalog “Nišstanu” da popravi kvar zbog čega je toalet zatvoren - objašnjavaju u Direkciji za izgradnju grada. Kako najavljuje pomoćnik direktora JP “Nišstan” Dragana Petković, radnici ovog preduzeća uveliko rade na popravci, a procena je da će sve biti završeno u ponedeljak.

 

Ona napominje da se očekuje da će toalet biti funkcionalan, odnosno otvoren, od narednog utorka.  Kaže da će možda ostati da se "urade još neke sitne popravke, ali to neće uticati na korišćenje toaleta".

 

U Direkciji objašnjavaju da će ovim radovima toalet biti delimično rekontruisan, pre svega kada je reč o kanalizacionim i vodovodnim cevima. Inače, tokom letnjih večeri, posebno vikendom, mladi su „načičkani“ na klupama, stepenicama, samom keju i zidu u dužini većoj od pola kilometra, sve od Mosta mladosti, preko „amfija“ do „Nadežde“.

 

(Južne vesti)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...