PROGUTALA GA RUPA OD METAR I PO: Turista iz Beograda upao u šaht u centru Leskovca
Foto: Nemanja Pančić

Prvi put u poseti gradu

PROGUTALA GA RUPA OD METAR I PO: Turista iz Beograda upao u šaht u centru Leskovca

Srbija -
Beograđanin Nikola Rajković kaže da će tužiti grad na Veternici

LESKOVAC - Beograđanin Nikola Rajković upao je danas u šaht u najstrožem centru Leskovca. Ovaj čovek, inače profesor matematike, prvi put je u poseti ovom gradu i posle trećeg koraka koji je napravio u njemu, upao je u otvorenu rupu šahta duboku metar i po.

Srećom, on je samo lakše povredio nogu, ali kaže da je još uvek u šoku.

- Izašao sam iz automobila da bacim đubre i posle dva koraka propao u zemlju. Da nije bilo dobrih prolaznika koji su me izvukli, ne znam šta bi se desilo. Pamtiću Leskovac po dobrim ljudima i opasnim rupama u zemlji - priča Nikola za Južne vesti.Rajković je brzo zbrinut u Urgentnom centru leskovačke Opšte bolnice i kaže da će tužiti Grad. Najviše iz upozorenja kako se ove stvari više ne bi dešavale. U taj šaht je mogao da upadne moj otac ili majka. Sigurno bi se sve to mnogo gore završilo nego što sam ja, srećom, prošao - kaže Nikola.Još veći problem od povrede turiste na javnoj površini je da se otvoreni šaht poklopac nalazi u strogom centru, na Bulevaru Oslobođenja, pored same Robne kuće gde je, inače, i veliko gradsko šetalište, pa i drugim prolaznicima preti slična opasnost.

I dok ovaj Beograđanin ozbiljno razmišlja da više nikada ne poseti Leskovac, lokalnim vlastima ostaje da se konačno izbore sa kradljivcima poklopaca šahti. Zbog svakodnevnih krađa na leskovačkim ulicama nedostaje četvrtina poklopaca na šahtovima i slivnika, a nekoliko Leskovčana je zadobilo ozbiljne povrede prilikom upada u otvorene šahtove.

Samo u prošloj godini “Vodovod” je isplatio 2,5 miliona dinara odštete građanima koji su propadanjem u šahtove zadobili ozbiljne povrede.

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track