POVEĆALI PA SAD SMANJUJU: Niškim funkcionerima 30 odsto manje plate
Foto: Aleksandar Jovanović

Posle inspekcije

POVEĆALI PA SAD SMANJUJU: Niškim funkcionerima 30 odsto manje plate

Srbija -
U rešenju upravnog inspektora navodi se da je u postupku kontrole utvrđeno da su koeficijenti za obračun i isplatu plata izabranih lica nezakonito uvećani na ime vršenja funkcije za 30 odsto

NIŠ - Administrativni odbor Skupštine grada Niša postupio je danas po nalogu upravnog inspektora i smanjio plate stalno zaposlenim funkcionerima za 30 odsto, rekao je predsednik tog odbora Predrag Jelenković.

Plate su smanjene gradonačelniku, njegovom zameniku, članovima Gradskog veća na stalnom radu, predsedniku Skupštine grada, predsednicima skupštinskih komisija i odbora.

U rešenju upravnog inspektora navodi se da je u postupku kontrole utvrđeno da su koeficijenti za obračun i isplatu plata izabranih lica nezakonito uvećani na ime vršenja funkcije za 30 odsto. Zakon o platama u državnim organima i javnim službama propisuje da se koeficijenti za obračun i isplatu plata izabranih lica u organima teritorijalne autonomije i lokalne samouprave utvrđuju najviše do koeficijenta za obračun i isplatu plata predsednika stalnog radnog tela Narodne skupštine koji iznosi 9,40 i da zakonom nije propisan dodatak na platu izabranim licima ni po kom osnovu, navodi se u obrazloženju inspektora.

Jelenković je rekao da se postavljenim licima ne mogu povećavati plate po odluci predsednika Administrativnog odbora što se dešavalo ranije. On je napomenuo da je Administrativi odbor u novom sastavu započeo da uvodi red u akta tog Odbora kako bi ona bila u skladu sa važećim propisima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track