Najnovije vesti

(FOTO) NIJE HTEO DA GA SLIKA: Taksista kolima udario komunalnog policajca
Foto: Bogdan Vranjesevic

Incident u Kragujevcu

(FOTO) NIJE HTEO DA GA SLIKA: Taksista kolima udario komunalnog policajca

Srbija
Borisu Đokiću lakše povređeno koleno kada ga je taksista namerno zakačio vozilom

KRAGUJEVAC - Komunalni policajac Boris Đokić lakše je povređen kada ga je taksista, čiji identitet policija ne otkriva, kako se osnovano sumnja namerno udario svojim vozilom „fijat multipla“.

Đokiću je zadobio povredu nogu i u bolnici mu je stavljena longeta.

Incident se dogodio juče ujutru, oko osam časova, na autobuskom stajalištu u kragujevačkoj Ulici Nikole Pašića.

Đokić je sa kolegom Zoranom Marjanovićem primetio taksistu kako pravi prekršaj.

"Reč je o taksisti koji je registrovan, ali nelegalno obavlja linijski prevoz. Kolega Zoran i ja smo mu prišli i upozorili ga da ne sme da prima putnike. Zatražili smo mu legitimaciju, a on je počeo da viče na nas i pokrenuo je vozilo. Pošao je najpre u rikverc, a onda stao, ubacio u prvu i krenuo napred, pravo na mene. Automobilom me je zakačio, udario u nogu i ja sam počeo da padam, ali sam se zadržao hvatajući se za retrovizor njegovog auta", prepričava Boris Đokić.

On i Marjanović su odmah pozvali policiju, a taksista je sačekao patrolu koja ga je privela.

Kako nezvanično saznajemo, protiv taksiste je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Inače, ovo nije prvi napad taksista na komunalne policajce.

"Pre nekog vremena, jedan taksista je našeg kolegu bukvalno bacio na haubu automobila. Od početka godine, komunalni policajci, koji imaju status službenog lica i tako su pod posebnom krivično-pravnom zaštitom, napadnuti su više od deset puta", navodi Ana Sokolović, načelnica Komunalne policije grada Kragujevca.

Mesto incidenta
Mesto incidenta

Oštro protiv „divljaka“ Napad na komunalnog policajca Borisa Đokića dogodio se samo dan pošto je uprava grada Kragujevca najavila oštru borbu protiv „divljih“ taksista.

"Nelegalni taksisti ugrožavaju i bezbednost putnika i taksi vozače koji su registrovani za ovaj posao. Izračunali smo i da gradski budžet mesečno trpi štetu od 6 do 10 miliona dinara ljudi koji prevoz obavljaju 'na crno'", izjavio je Dalibor Jekić, član Gradskog veća Kragujevca za privredu.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...