VIŠESATNO ZADRŽAVANJE: I dalje kilometarske kolone na Horgošu
Foto: Nebojša Mandić

Birajte alternativne prelaze

VIŠESATNO ZADRŽAVANJE: I dalje kilometarske kolone na Horgošu

Srbija -
Na graničnim prelazima Kelebija i Bački Breg zadržavanja su od 15 do 30 minuta

BEOGRAD - Na izlazu iz zemlje na srpsko-mađarskom graničnom prelazu Horgaš i dalje traju višesatna zadržavanja putničkih vozila a kolona vozila je duga više kilometara, saopštila je danas Uprava granične policije MUP-a Srbije.

Na graničnim prelazima Kelebija i Bački Breg zadržavanja su od 15 do 30 minuta, a prema ranijem saopštenju Automoto saveza Srbije zadržavanja su bila, prosečno, sat i po vremena.

Granična polica je savetovala vozačima da koriste granični prelaz Bački Breg na kojima su zadržavanja znatno kraća, i podsetila da su, od 7 do 19 časova, otvoreni i granični prelazi Bački Vinogradi, Bajmog, Djala i Horgoš II.

Pojačan je saobraćaj i na graničnim prelazima sa Hrvatskom, ali se trenutno na Batrovcima na izlazu za putnička vozila čeka ne duže od 15 minuta, koliko se čeka i na graničnim prelazima Šidu, Sot i Ilok.

Sa Crnom Gorom, na graničnom prelazu Gostun zadržavanja su do 30 minuta, u ranijem saopštenju su zadržavanja bila oko 50 minuta, dok se na ostalim srpsko-crnogorskim graničnim prelazima ne beleže duža zadržavanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track