SUVE SLAVINE U SELIMA OKO NIŠA: 4 meseca nemaju vodu i prete protestom pred gradskom skupštinom
Foto: Kurir

SUVE SLAVINE U SELIMA OKO NIŠA: 4 meseca nemaju vodu i prete protestom pred gradskom skupštinom

Srbija -
Gradski funkcioneri su ih posetili, ali ništa nisu uradili, a meštani Vrela Velepolja, Paligraca i Gornje Trnave po ovim vrućinama i dalje nemaju vodu

NIŠ - Meštani sela Vrela, Velepolja, Paligraca i Gornje Trnave kod Niša najavili su da će u utorak ponovo organizovati protest ispred Gradske kuće u Nišu, jer danas nisu dobili vodu koju zbog kvara na pumpi nemaju već četiri meseca.

Meštanin Velepoja Aca Kostić rekao je agenciji Beta da su predstavnici grada, niškog vodovoda i Direkcije za izgradnju grada Niša juče, kao što su i obećali, obišli izvorište sa kojeg se sela snabdevaju vodom, ali da od te posete nije bilo nikakve koristi.

"Radnici vodovoda navodno su popravili pumpe zbog čijeg kvara nemamo vodu, ali je iz rezervoara poteklo svega pet litara vode u sekundi. Ta količina vode za četiri sela nije dovoljna da sa česmi potekne ni kap vode", rekao je Kostić. On je rekao da meštani ne mogu više da žive bez vode i zbog toga će se u utorak ponovo okupiti ispred gradske kuće u Nišu.

"Čekamo da cisterna dođe iz grada da bi natočili vodu za piće i za umivanje, a cisterna je u svakom selu samo po par sati. Nemamo za druge svakodnevne potrebe, nemamo čime da pojimo stoku i živinu, istakao je Kostić. Zbog toga što nemaju vodu puna četiri meseca, žitelji Vrela, Velepolja, Paligraca i Gornje Trnave prošle nedelje na par sati blokirali su regionalni put između Niša i Aleksinca, a potom protestovali ispred Gradske kuće u Nišu.

Meštani ističu da već 15 godina imaju problem sa vodosnabdevanjem, ali je ovog leta problem kulminirao i pored toga što na izvorištu sa koga se snabdevaju vodom ima dovoljno vode za sa sva četiri sela. Oni su rekli da bi njihov problem bio donekle rešen postavljanjem dve nove pumpe na izvorištu, dok je za trajno rešavanje ovog problema potreban završetak vodovoda čija je gradnja počela još 2000. godine. (Kraj) ibj jam imena sa svih strana, ali mi svi znamo previše dobro

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track