GRANIČNI PRELAZI PROHODNI: Na Gostunu se čeka oko 40 minuta u oba smera
Foto: KURIR

Nema većih gužvi

GRANIČNI PRELAZI PROHODNI: Na Gostunu se čeka oko 40 minuta u oba smera

Srbija -
Vozače očekuje umeren intenzitet saobraćaja, a vozačima se savetuje da na put kreću isključivo odmorni i da tokom vožnje prave češće pauze

BEOGRAD - Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima nisu duža od 15 do 30 minuta, a jedino se na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom čeka oko 40 minuta u oba smera.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMSS), vozače očekuje umeren intenzitet saobraćaja, a vozačima se savetuje da na put kreću isključivo odmorni i da tokom vožnje prave češće pauze.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, a ulažu se maksimalni napori i koriste sva raspoloživa sredstva da se ubrza prohodnost.

Trenutna zadržavanja za naplatu putarine kreću se u intervalima od nekoliko minuta.

AMSS podseća da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima često promenljivo.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" obezbedilo je cisternu pijaće vode za učesnike u saobraćaju koji čekaju na prolazak kroz granični prelaz Batrovci, kako bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 117 saobraćajnih nezgoda u kojima je 56 osoba povređeno.

Istovremeno, u Beogradu je zabeleženo 59 saobraćajnih nezgoda u kojima je 28 osoba povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja