NOVA INVESTICIJA STIŽE U ZAJEČAR: Uskoro niče fabrika biorazgradivih kesa i granulata
Foto: TV Best.rs

Početak rada u martu 2016.

NOVA INVESTICIJA STIŽE U ZAJEČAR: Uskoro niče fabrika biorazgradivih kesa i granulata

Srbija -
Zahvaljujući angažovanju predsednika Skupštine grada Zaječara Saše Mirkovića sa timom svojih saradnika za Zaječar, možemo da kažemo da je Zaječar jedan od retkih gradova u Srbiji koji će moći da se pohvali novootvorenim radnim mestima”, istakao je gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović

ZAJEČAR - Otvaranje fabrike biorazgradivih kesa i zapošljavanje oko stotinu radnika bile su teme sastanka gradonačelnika Zaječara Velimira Ognjenovića sa Arndom Hajmanom, izvršnim direktorom “Viktorgroup” kompanije iz Nemačke.

Na sastanku je istaknuto da će nova fabrika u Zaječaru biti gotova u martu 2016. godine, a u prvoj fazi će se proizvoditi biorazgradive kese, dok će se u drugoj fazi biti proizveden u Srbiji repromaterijal, kao i biorazgradivi granulati.

“Smatram da je danas u Srbiji jedan od najtežih poslova otvaranje novih radnih mesta, ali zahvaljujući angažovanju predsednika Skupštine grada Zaječara Saše Mirkovića sa timom svojih saradnika za Zaječar, možemo da kažemo da je Zaječar jedan od retkih gradova u Srbiji koji će moći da se pohvali novootvorenim radnim mestima”, istakao je gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović.

Gradonačelnik Ognjenović je izdao nalog saradnicima i načelnicama odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i urbanizam građevinu i komunalno stambene poslove da u najkraćem roku pripreme sve uslove i dokumentaciju za otvaranje nove fabrike.

Takođe je izdao nalog I Bojanu Stojanoviću, članu Gradskog veća, da sa svojim saradnicima iz kabineta izvrši pripremne radnje na infrastrukturnom uređenju prostora nove fabrike.Arnd Hajman, izvršni direktor “Viktorgroupa” kompanije, sasatao se i sa načelnicima odeljenja Gradske uprave Zaječar, sa pomoćnikom gradonačelnika Zaječara Suzanom Stamenković, kao i sa Aleksandrom Milivojevićem, članom Gradskog veća.

(TVBest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track