SPORTOM PROTIV NARKOMANIJE: Deca odigrala večiti derbi u Vrbasu
Foto: MUP

Dečja utakmica

SPORTOM PROTIV NARKOMANIJE: Deca odigrala večiti derbi u Vrbasu

Srbija -
Akciju podržali kapiteni Crvene zvezde Sava Pavićević i Partizana Saša Ilić, kao i bivši fudbaler Savo Milošević

Neobičan derbi između "Partizana" i "Crvene zvezde" odigran je juče u Vrbasu pred oko 2.000 mladih gledalaca. Naime, Policijska uprava Vrbas organizovala je u Centru za fizičku kulturu meč u kojem su đaci osnovnih škola iz Vrbasa preuzeli ulogu igrača večitih rivala, ali su im u tome podršku pružili i kapiteni Zvezde i Partizana, Sava Pavićević i Saša Ilić.

Moto manifestacije bio je "Sportom protiv nasilja i narkomanije" a cilj akcije da se deci ukaže na štetnost ovih društvenih pojava.

Posebni gosti na utakmici bili su mladi iz Udruženje "Kućica – MNRO" i iz Udruženja dece i mladih sa smetnjama u razvoju, invaliditetom i retkim bolestima

Foto MUP
Foto MUP

"Multiart" a p

odršku je pružio i Fudbalski savez Srbije, koji je predstavljao proslavljeni reprezentativac Savo Milošević.

Muzički deo ispunili su Škabo iz Beogradskog sindikata i plesna grupa "Medžik pauer".

"Nisam očekivao da će akcija biti organizovana na ovom nivou i da će joj prisustvovati ovoliko dece. Povod je odličan ali mislim da se, nažalost, nedovoljno bavimo ovim stvarima. Problem nasilja i narkomanije je jako velik i neće se rešiti sam od sebe. Ovakve akcije su pravi način da se borimo protiv toga i treba da koristimo svaku priliku da pošaljemo poruku deci kakve opasnosti kriju nasilje i droga. Takođe, pažnju treba da usmerimo i na decu sa posebnim potrebama jer je njima pomoć neophodna ", rekao je Milošević.

On je ovom prilikom u ime FSS poklonio ček na 100.000 dinara Udruženju građana „Kućica“ i "Multiart".

Foto MUP
Foto MUP

Zajedničku poruku mladima uputili su fudbaleri Savo Pavićević i Saša Ilić koji su naglasili da navijanje nije nasilje, već ljubav prema klubu i poručili okupljenoj deci da ne koriste narkotike, treniraju fudbal, ne izazivaju sukobe i vole svoje klubove

Načelnik PS Vrbas Vlado Glođović naglasio je da je cilj ovog događaja da se da preventivni odgovor na negativan nasilja i narkotika kod mladih.

"Na ovaj način možda nećemo rešiti problem, ali ćemo zasigurno napraviti korak ka rešenju. Kroz propagiranje fudbala kao najmasovnijeg sporta i kroz promociju sporta uopšte želimo da mladima uputimo jasnu poruku da je sport taj koji im daje mogućnost da se razvijaju u pravom smeru, a da su nasilje i droga pogrešan odabir", rekao je Glođović.

(R.Ž.M)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja