IZVOR ZARAZE: Đaci danima kroz đubre idu u školu
Foto: Darija Soldat

Pravi izvor infekcije i povreda za đake

IZVOR ZARAZE: Đaci danima kroz đubre idu u školu

Srbija -
Nakon krstovdanskog vašara, koji je održan u nedelju, dvorište škole „Žikica Damnjanović“ u Smederevskoj Palanci i zatrpano smećem, a nadležne baš briga

SMEDEREVSKA PALANKA - Učenici srednje škole „Žikica Damnjanović“ u Smederevskoj Palanci preko gomile đubreta moraju da se probijaju do svojih učionica!Igralište koje je u sklopu ove obrazovne ustanove od nedelje, kad je održan tradicionalni krstovdanski vašar, bukvalno je zatrpano smećem! I niko od nadležnih preterano se ne uzbuđuje što je ovo ruglo danima u centru grada i što se neki od 600 đaka prehrambene, medicinske i hemijske struke može povrediti, recimo, od razbijenih flaša. Da ne govorimo da je ta količina otpada prava tempirana bomba za infekcije, pošto su na sve strane rasuti ostaci hrane.Ljuti prosvetari- Dvorište je očišćeno! Šta ima da se priča o tome! Nemamo o čemu da razgovaramo! - besnim glasom nam je odbrusio muškarac kad smo pozvali školsku upravu da popričamo o ovim jezivim prizorima.Nije hteo ni da se predstavi, a kratak razgovor je završio tako što nam je zalupio slušalicu. Posle toga više niko u školi nije hteo da odgovori na pozive Kurira. Iako slike koje nam je dostavio jedan čitalac jasno ukazuju na to da školsko dvorište liči na pravu deponiju, u toj obrazovnoj instituciji, eto, tvrde suprotno.A da njihove tvrdnje nisu tačne, potvrdio je zamenik direktora Javnog komunalnog preduzeća „Pijace, zelenilo i čistoća“ u Smederevskoj Palanci Dragoljub Gajić.

Čišćenje u toku

- Čišćenje je u toku, očekujem da bude gotovo u toku dana. Najkasnije do sutra - kazao je Gajić juče u telefonskom razgovoru.Živko Petrović, zamenik predsednika SO Smederevska Palanka, za smetlište na igralištu krivi kišu!- Iako se Krstovdan slavio 27. septembra, vašar je zapravo završen tek u ponedeljak. S obzirom na loše vremenske uslove, čistači nisu imali vremena da završe sa čišćenjem na vreme - pravdao ih je Petrović, naglasivši da će čišćenje biti završeno.Naši sagovornici su, inače, istakli da dosad nisu čuli da se iko žali zbog vašara i da bili su prilično zbunjeni zašto se interesujemo za razbacano đubre u školskom dvorištu. Zasad nema naznaka ni planova da vašar bude izmešten na neko drugo mesto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track