Dekan Višnjić zaposlio sina, ćerku, zeta i priju
Foto: REUTERS

Sukob interesa

Dekan Višnjić zaposlio sina, ćerku, zeta i priju

Srbija -
Podnet zahtev za prekršajni postupak jer nije obavestio pretpostavljenog pre zaključivanja ugovora sa članovima porodice

BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je podnela Prekršajnom sudu u Nišu zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv dekana Medicinskog fakulteta u Nišu Milana Višnjića zbog sukoba interesa pri zapošljavanju članova porodice.

Agencija je u zahtevu navela da postoji osnovana sumnja da Višnjić, kao javni funkcioner, nije obavestio pismeno neposrednog pretpostavljenog, odnosno Savet Medicinskog fakulteta u Nišu i Agenciju za borbu protiv korupcije o sumnji u postojanje sukoba interesa pre zaključivanja ugovora o radu sa članovima svoje porodice.

To su njegov sin Aleksandar Višnjić - na radnom mestu docenta na predmetu Socijalna medicina, njegova ćerka Jelena Višnjić - na radnom mestu asistenta na predmetu Matematika i informatika, njegov zet Srđan Ljubisavljević - na radnom mestu asistenta na predmetu Patofiziologija, majka njegovog zeta Snežana Ljubisavljević - na radnom mestu tehničkog sekretara na predmetu Urgentna medicina.

Svi oni se smatraju povezanim licima u smislu Zakona o Agenciji, piše u zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka. Agencija je podsetila da je Odbor Agencije potvrdio meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa funkcije dekana 11. aprila ove godine, kojom je Agencija utvrdila navedene povrede zakona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track