Maja Gojković za antigrafit jedinicu
Foto: Glas Javnosti

Maja Gojković za antigrafit jedinicu

Srbija -
Projekat antigrafit jedinice predviđa i otvoreni telefon putem koga bi građani mogli da prijave grafite, a antigrafit jedinica bi bila dužna da ih ukloni u roku od 48 sati

NOVI SAD - Kako bi se Novosađankama i Novosađanima vratile čiste ulice i uredne fasade, neophodno je da se u Gradu formira antigrafit jedinica - izjavila je kandidat URS za gradonačelnika Novog Sada, Maja Gojković.

Ona je tokom razgovora sa građanima rekla da bi tu antigrafit jedinicu činili zaposleni u javno komunalnim preduzećima (JKP) "Čistoća", "Stan" i "Gradsko zelenilo", a da bi na njenom čelu bio gradonačelnik Novog Sada.

Predsednica Narodne partije je napomenula da je za realizaciju tog projekta neophodna saradnja i sa civilnim sektorom u Gradu. Gojkovićeva je dodala da projekat antigrafit jedinice predviđa i otvoreni telefon putem koga bi građani mogli da prijave uočene grafite, a antigrafit jedinica bi bila dužna da te grafite ukloni u roku od 48 sati.

"Projekat antigrafit jedinice je rađen po ugleda na svetske metropole koje su imale isti problem kao što ga ima Novi Sad", kazala je Maja Gojković dodajući da bi efekti rada antigrafit jedinice bili vidljivi za tri meseca, a da bi problem grafita u Novom sadu bio u potpunosti rešen u roku od šest meseci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja