MUP DOBIO BRONZU: Nagrada za softver u vezi javnih nabavki
Foto: MUP

Važno priznanje

MUP DOBIO BRONZU: Nagrada za softver u vezi javnih nabavki

Srbija -
Na sajtu MUP-a dobavljači mogu da se registruju i prate sve faze procesa javne nabavke

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije odlikovano je danas bronzanom nagradom „SAP Qualitty Awards“, koju dodeljuje nemačka kompanija za izradu softvera „SAP WEST BALKANS“.

Bronzana nagrada se odnosi na kvalitet implementacije projekta u delu promene poslovnih procesa, saopštilo je ministarstvo.

Ovo je prva aplikacija MUP-a koja je rađena na internet mreži a SAP softver za javne nabavke Ministarstva unutrašnjih poslova obuhvata celokupan proces nabavke – od planiranja do zaključenja ugovora.

"Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova uspostavljen je portal u formi elektronske nabavke, gde dobavljači mogu da se registruju i prate sve faze procesa javne nabavke. Implementacijom softvera povećana je transparentnost i osnovna načela javne nabavke koja se odnose na ekonomičnost i efikasnost postupka. U planu je sprovođenje okvirnih sporazuma za nabavke, s obzirom na veliki broj organizacionih jedinica u MUP, gde će po prvi put ponuđači imati mogućnost dostavljanja elektronskih ponuda", piše u saopštenju.

U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, predviđa se i mogućnost uvođenja elektronskih licitacija.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja