Ljajić: Počinje obuka za 49 novih radnika u turskoj fabrici Džinsi
Foto: Zorana Jevtić

Lepa vest za mlade u Krupnju

Ljajić: Počinje obuka za 49 novih radnika u turskoj fabrici Džinsi

Srbija -
Ministar je rekao da će kompanija u potpuno renoviranoj proizvodnoj hali nekadašnje Krupanjke posle prijema novih radnika imati ukupno 160 zaposlenih

BEOGRAD - Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će turska tekstilna kompanija "Džinsi Srbija" danas u Krupnju započeti obuku 49 novih radnika, koji će nakon obavljene prakse dobiti zaposlenje u toj fabrici.

Ljajić je rekao da kompanija "Džinsi" u Krupnju, u potpuno renoviranoj proizvodnoj hali nekadašnje "Krupanjke", trenutno zapošljava 111 radnika u i da će nakon prijema 49 novih, imati ukupno 160 zaposlenih. "Veoma je važno da godinu i po dana nakon velikih poplava koje su zadesile Krupanj možemo govoriti ne samo o sanaciji štete, već i o razvojnim projektima i novim radnim mestima u ovoj opštini", rekao je Ljajić.

Krupanj je, kako je istakao, mala, nerazvijena opština, u kojoj prema evidenciji NSZ ima 2.260 nezaposlenih i jasno je koliko za dalju perspektivu znači fabrika poput "Džinsija". "Tim pre što "Džinsi" zapošljava mlade do 35 godina, koji će ostati u svom gradu", podvukao je Ljajić. On je podsetio da u Krupnju nije bilo ozbiljnijeg zapošljavanja u privredi u poslednjih 30 godina, kao i da je jedina investicija u tom periodu dolazak "Džinsija", koji je proizvodnju započeo u aprilu ove godine.

Pored toga, rekao je Ljajić, postoji veliko interesovanje još nekoliko turskih tekstilnih kompanija za pokretanje proizvodnje u opštinama na jugu i istoku Srbije. Jedna od njih je "Fisek internacional" koja je kupila štofaru u Paraćinu i namerava da početkom naredne godine tamo započne sa proizvodnjom najlonskog konca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track