ODNELI RAČUNAR I ŠTAMPAČ: Obijene prostorije Socijaldemokratske stranke u Prokuplju

Traže pronalaženje krivaca

ODNELI RAČUNAR I ŠTAMPAČ: Obijene prostorije Socijaldemokratske stranke u Prokuplju

Srbija -
Prema rečima predsednika Opštinskog odbra SDS u Prokuplju Dragana Lekića, počinioci su unapred znali šta treba da odnesu jer su se na računaru nalazile informacije bitne za funkcionisanje stranke

BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je danas da su u noći između 14. i 15. oktobra, nepoznati počinioci obili stranačke prostorije u Prokuplju i tom prilikom odneli računar i štampač.

Prema rečima predsednika Opštinskog odbra SDS u Prokuplju Dragana Lekića, počinioci su unapred znali šta treba da odnesu "jer su se na računaru nalazile informacije bitne za funkcionisanje stranke".

On je dodao da je slučaj prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

"Na žalost, zbog loših iskustava sa pronalaženjem počinioca prethodnih napada na prostorije SDS, izažavamo bojazan da oni ni ovoga puta neće biti sankcionisani, čime država i nadležne službe šalju poruku da se može nastaviti sa ovakvim pokušajima zastrašivanja opozicije", kazao je Lekić koji je ocenio da motiv napada treba tražiti u činjenici da je SDS opoziciona stranka.

Ta partija je upozorila da se nasilje "ponovo vraća" u političku svakodnevnicu, što je prema navodima SDS, jedna od posledica "porasta agresije u javnom političkom dijalogu i unazađivanja političke kulture".

SDS je pozvala nadležne organe da što pre nađu i sankcionišu počinioce a odgovorne političke aktere da učine sve "kako bi se sprečilo ponavljanje nasilja nad opozicijom, po modelu iz devedesetih godina".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja