U LESKOVCU DANAS LETO: Izmerena 24 stepena!
Foto: Nemanja Pančić

Vreme u Srbiji

U LESKOVCU DANAS LETO: Izmerena 24 stepena!

Srbija -
Od subote preovlađivaće sunčano vreme, a temperatura vazduha biće u postepenom porastu naročito krajem perioda

BEOGRAD - U Srbiji je danas najtoplije u Leskovcu, gde su u 13 sati izmerena 24 stepena, a najsvežije na Crnom Vrhu, gde je temperatura devet stepeni, dok u pojedinim mestima trenutno pada kiša.

Kiša umerenog intenziteta trenutno pada u Novom Sadu, Zrenjaninu i Kikindi, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Slaba kiša trenutno pada na Paliću, u Somboru, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici i Beogradu, a u Negotinu pada rosulja, odnosno sipeća kiša.

U Kuršumliji, Kruševcu i Nišu izmerena su 22, Vranju 21, Dimitrovgradu 20, Ćupriji 19, a u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Sjenici 18, a u Velikom Gradištu i Kraljevu 17, a na Zlatiboru 16 stepeni. U Požegi je izmereno 15, Valjevu i Zaječaru 14, na Paliću, u Somboru, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Beogradu i Negotinu 13, Novom Sadu i Kikindi 12, a na Kopaoniku 10 stepeni. U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno i svežije vreme mestimično sa kišom i najvišom dnevnom temperaturom od 11 do 16 stepeni, saopštio je ranije danas RHMZ.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od devet do 12 stepeni, a vetar će biti slab i umeren pretežno zapadni, severozapadni, u Vojvodini i na istoku povremeno i jak. I u Beogradu će sutra biti umereno i potpuno oblačno i svežije vreme, povremeno sa slabom kratkotrajnom kišom. Vetar će biti umeren zapadni, severozapadni, a temperatura vazduha bez većeg kolebanja od 10 do 12 stepeni. U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 27. oktobra, u sredu biti malo i umereno oblačno vreme, a samo ponegde je uglavnom ujutro moguća slaba kratkotrajna kiša. Jutarnja temperatura vazduha biće u padu, a dnevna bez bitnije promene.

U toku noći i u četvrtak očekuje se naoblačenje, prvo u južnim, a zatim i centralnim krajevima mestimično sa kišom. U petak, u centralnim i južnim krajevima biće pretežno oblačno vreme mestimično sa kišom sa tendencijom prestanka padavina. Na severu biće suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima. Od subote preovlađivaće sunčano vreme, a temperatura vazduha biće u postepenom porastu naročito krajem perioda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track