VUČIĆ U LJUBOVIJI: Most obećavala svaka vlast, iduće godine ćemo ga preći!
Foto: Tanjug Rade Prelić

Počela gradnja

VUČIĆ U LJUBOVIJI: Most obećavala svaka vlast, iduće godine ćemo ga preći!

Srbija -
Most će biti dug 227 metara, imaće i stazu za bicikliste i pešake, a robni promet moći će preko njega da se odvija nesmetano, naveo je premijer u prisustvu predsednika RS Milorada Dodika
1 / 4 Foto: Tanjug Rade Prelić

LJUBOVIJA - Srpski premijer Aleksandar Vučić danas je prilikom otpočinjanja radova na gradnji mosta Ljubovija-Bratunac rekao da je taj projekat obećavala svaka vlast u proteklih 15 godina, zbog čega je, kako je naveo, posebno ponosan što je danas u Ljuboviji.

Most će biti dug 227 metara, imaće i stazu za bicikliste i pešake, a robni promet moći će preko njega da se odvija nesmetano, naveo je Vučić, dodajući da prevoznici više neće morati da idu 60 kilometara na sever.Most će biti od pomoći privredi i Srbije i RS, naveo je premijer, a "pokazaće da možemo da spajamo ljude i obale".

Kako je objasnio,Vlada Srbije već je platila 50 miliona dinara za projektnu dokumentaciju, dok je ukupna vrednost projekta sa srpske strane 660 miliona dinara, a ukupna investicija 13 miliona evra. Rok za izgradnju je 23 meseca, dodao je, ali i izrazio uverenje da će se to dogoditi tačno za godinu dana.

"Biće muka, ali za ovakve građevinare nema ni brzaka, ni muka, ni problema i potpuno sam siguran da ćemo u ovo vreme naredne godine biti ovde i moći da pređemo most", poručio je Vučić.Uveren je takođe da će oni koji dolaze posle nas umeti to da cene, a oni danas prisutni na otvaranju radova da će moći da kažu da je ova vlast nešto uradila.

"Ajde da ne kukamo više i da vidimo dobre rezultate. Uveren sam da ćete osetiti te dobre rezultate u najskorijem roku", poručio je premijer.On je najavio da će Vlada Srbije nastojati dalje da spaja Užice sa Višegradom, da otvara komunikacije sa Bosnom i Hercegovinom."To radimo da spajamo ljude i omogućimo da žive bolje, zaposlimo što veći broj ljudi. Ponosan sam što imamo ljude koji veruju u Srbiju , poručio je on.

Posebno je zahvalio RS na podršci Srbiji, ali i građanima što pokazju da smo jedinstveni i složni, i što tako, kako je rekao, možemo da čuvamo, štitimo i branimo našu zemlju."Naši rezultati biće sve bolji i veći, a naša ekonomija sve jača i uspešnija"; zaključio je Vučić.Premijer Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i resorni ministri Srbije i Srpske, Zorana Mihajlović i Srebrenka Golić, prisustvovali su danas svečanom početku radova na mostu Ljubovija-Bratunac, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima."Dodik: Most će da poboljša razvojne mogućnosti Srbije i RS"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da saradnja između Srbije i Republike Srpske nikada nije bila bolja, o čemu svedoči i početak izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac, preko Drine, u kojem su "sazdane želje i motivi ljudi iz tih krajeva da se međusobno približe".

"Imamo priliku da zajedno doživimo san. Političari kada se pojave na ovakvim mestima, uvek imaju prigodnu priču, a ja ću reći samo jedno - političari vrede onoliko koliko ostave iza sebe", rekao je Dodiku prilikom početka radova na mostu.On je naveo da će premijer Srbije Aleksandar Vučić, Vlade Srbije i Republike Srpske ostaviti most iza sebe svedoči o ostvarenju težnji i želja naroda sa obe strane Drine da budu bliže.

Most, istakao je, treba da poboljša razvojne potencijale Srbije i Republike Srpske, da ekonomija na ovom prostoru bude življa, da se obezbedi robni protok, kao i granični prelaz da građani ne bi morali da idu mnogo kilometara na druge granične prelaze..."Naša nada je da jednog dana ti granični prelzi i nestanu", rekao je Dodik.On se zahvalio Vučiću što je dao novu diomenziju odnosima Srbije i Republike Srpske, ističući da je urađeno mnogo toga, da saradnja vlasti nikada nije bila bolja, da nema nijedne ružne reči, već samo želje da se nešto učini i da se još popravi.

"Ponosan sam što smo u ovom vremenu, upravo zahvaljujući Vučiću, došli u poziciju da su se vlade Republike Srpske i Srbije dogovorile da zajednički obeležvanju pet važnih datuma iz naše nacionalne istorije", naveo je on."Usmerili smo se na ono što jeste nase iskonsko pravo, a to je da naše duhovno jedinstvo i zajednička istorija ne mogu biti bačeni na stranu samo zato što to neko želi", smatra Dodik.Dodik je izrazio uverenje da će most biti završen u roku, i nadu da će biti još sličnih projekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track