PRVE SNEŽNE PAHULJE: Na Kopaoniku napadalo već 3 cm snega!
Foto: AP Photo

Temperatura ispod nule

PRVE SNEŽNE PAHULJE: Na Kopaoniku napadalo već 3 cm snega!

Srbija -
Na toj planini izmeren je minus 1 stepen

BEOGRAD - U Srbiji je jutros najtoplije u Negotinu, gde je u sedam časova izmereno devet stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura minus jedan stepen i gde trenutno pada slab sneg.

Sneg je na Kopaoniku sada visok već 3 centimetra, a slaba kiša trenutno pada u Kuršumliji, Kruševcu, Dimitrovgradu i Vranju, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. U Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Požegi, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu i Zaječaru izmereno je osam, a u Valjevu, Velikom Gradištu, Kuršumliji, Dimitrovgradu i Vranju sedam stepeni.

U Beogradu je izmereno šest, Loznici pet, Banatskom Karlovcu i Sjenici četiri, na Paliću, u Somboru, Sremskoj Mitrovici, na Crnom Vrhu i Zlatiboru tri, a u Novom Sadu, Zrenjaninu i Kikindi dva stepena.

- Na Kopaoniku tokom prepodneva povremeno pada slab sneg čija debljina na tlu iznosi tri centimetara. Zbog magle vidljivost je smanjena na 50 do 100 metara, a duva severoistočni vetar brzine tri metra u sekundi sa povremenim udarima do osam metara u sekundi. Debljina snega koji se zadržao na tlu iznosi tri centimetara a trenutno pada veoma slav sneg sa povremenim prekidima - kaže dežurni u meteoroloskoj stanici na toj planini Midorag Radovanović. On je rekao da je juče popodne, posle ledene kiše počeo da pada, sa povremenim prekidima i slab sneg. Prema njegovim recima, na Kopaoniku temperatura trenutno iznosi oko nula stepeni Celzijusovih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja