USRED VELIKOG ODMORA Sa ulice ušao u učionicu prvaka i ukrao pare iz učiteljicine torbe?!
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Roditelji đaka niške OŠ Sveti Sava u šoku

USRED VELIKOG ODMORA Sa ulice ušao u učionicu prvaka i ukrao pare iz učiteljicine torbe?!

Srbija -
Nepoznati mladić prvačiće koji su bili sami u učionici pitao imaju li pare, a potom učiteljici ukrao mobilni i 2.000 dinara

NIŠ - Dok su đaci prvog razreda niške OŠ “Sveti Sava” bili sami u učionici, u nju je ušetao mladić koji ih je, kako kažu neki roditelji, pitao da li imaju novac, a potom iz torbe učiteljice ukrao novčanik i mobilni.

Roditelji ističu da ih je ovaj incident jako zabrinuo, te da nisu sigurni koliko su zapravo njihovi mališani bezbedni u školi.

Taj mladić je mogao da unese oružje, da možda povredi neko dete. Kako je moguće da su prvaci ostavljeni sami i kako je moguće da je taj čovek ušao neprimećeno u školu i učionicu? - pita se jedan od roditelja.On ističe da su mališani bili zbunjeni i da nisu bili svesni situacije, te, na sreću, ovo nisu doživeli kao traumatično iskustvo.A šta da je učiteljica ušla u učionicu dok joj je krao stvari iz torbe? Sigurno bi došlo do incidenta koji bi potresao decu - ističe otac jednog od učenika.Direktorka: Bezbednost dece nije bila ugrožena

Direktorka OŠ “Sveti Sava” Radmila Ivković potvrđuje da je lopov ušao u učionicu u toku malog odmora, kao i da učiteljica nije bila sa đacima jer je bila na kratkom sastanku.Za vreme odmora učitelji uvek budu ispred ili u učionici, a dva dežurna pomoćna radnika su u hodnicima. Juče su učitelji imali zajednički sastanak u kabinetu koji se nalazi dva do tri metra od učionice u kojoj se desio incident. Dva pomoćna radnika koja je trebalo da budu u tom bloku, sticajem okolnosti bili su na drugim zadacima u tom trenutku - objašnjava Ivkovićeva.

Ona napominje da su učitelji uvek sa đacima, uključujući i mali i veliki odmor, posebno kada su prvaci, ali da je juče “bio takav sticaj okolnosti da ih je učiteljica ostavila na maksimum 5 minuta, a mladić iskoristio situaciju”.

Direktorka škole kaže da ne poriče odgovornost, ali ističe da bezbednost dece nije bila ugrožena.- Taj mladić nije ni prišao deci, nije im tražio novac, samo ih je pitao ko im je učiteljica i koje su odeljenje i potom prišao katedri i pokrao učiteljicu. Razumem zabrinutost roditelja jer kada pošalju svoje dete u školu moraju da budu sigurni da je ono bezbedno, ali njihova bezbednost nije bila ugrožena - objašnjava Ivkovićeva.

Napominje i da škola ima 4 ulaza, te da ih je teško kontrolisati. Video-nadzor poseduju, ali je godinama u kvaru, a u školi nemaju praksu da upisuju sve one koji u nju uđu.Prošle godine kada sam postala direktor izdala sam naredbu da se zaključavaju ulazi, ali je bilo puno negodovanja. Pre nekoliko godina smo pokušali i privatno obezbeđenje da uvedemo, to je pola godine funkcionisalo, ali nije bilo interesovanja roditelja - objašnjava direktorka OŠ “Sveti Sava”.O krađi koja se desila usred učionice tokom nastave obaveštena je policija, a na pitanje gde je bio školski policajac, direktorka kaže da on često obilazi školu i da je “sprečio mnoge situacije, ali da ne može da bude stalno da bude tu jer je zadužen za još dve osnovne škole”.

(Južne vesti/J.Canić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track