Najnovije vesti

NIŠKI LOPOVI SU NAJDRSKIJI: Ušetao na čas gimnastike i deci pokrao telefone!
Foto: Beta

Predstavio se kao roditelj

NIŠKI LOPOVI SU NAJDRSKIJI: Ušetao na čas gimnastike i deci pokrao telefone!

Srbija
Svi smo sada zabrinuti za bezbednost jer ispada da svako može da uđe na čas i uznemirava devojčice, kažu šokirani roditelji

NIŠ - Dva dana pošto je tokom malog odmora u niškoj OŠ “Sveti Sava” opljačkana učiteljica, u subotu je lopov predstavivši se kao roditelj ušao na trening privatne škole ritmičke gimnastike u OŠ “Radoje Domanović” i ukrao četiri mobilna telefona iz sale u kojoj su devojčice trenirale.

Roditelj koji se javio redakciji kaže da su devojčice primetile posle časa da na klupi, gde su im stajale stvari, nema mobilnih telefona i da ih je najverovatnije ukrao čovek koji je došao pred kraj časa. Svi smo sada zabrinuti za bezbednost jer ispada da svako može da uđe na čas i uznemirava devojčice.

Ako već škola iznajmljuje salu i od toga zarađuje, onda mora da obezbedi osnovne uslove i mogućnost da sve stoji pod ključem - kaže ovaj roditelj.Instruktorka Natalija Mitrović iz privatne škole koja i iznajmljuje salu za ove treninge, kaže da se krađa dogodila oko 15 sati, pred kraj treninga.

Lopov je, kaže, iskoristio poslednjih desetak minuta treninga kada tetkica otključava školu kako bi roditelji mogli da uđu i pokupe decu. Predstavio se kao otac, ušao i seo na klupu na kojoj stoji mnogo telefona, s obzirom na to da imamo četrdesetak dece na treningu. Ukrao je četiri skuplja, od toga jedan koji pripada treneru. Odmah smo obavestili policiju i tetkicu, a obavešten je i psiholog škole - priča ona.

Direktorka škole “Radoje Domanović” Dušica Tričković tvrdi da nije obaveštena o ovom događaju jer je već nekoliko dana na sastanku u Beogradu.Međutim, kako objašnjava, za bezbednost dece i za stvari u tim terminima odgovoran je trener ove privatne škole. - Mi imamo svlačionicu u kojoj se mogu čuvati stvari i koja ima dva ulaza, jedan iz sale za fizičko, a drugi iz hodnika i taj ulaz bi trebalo da se zaključava. Za sve što se desi, odgovoran je trener koji iznajmljuje salu. Što se tiče škole, mi smo obezbedili video-nadzor, kamere sve beleže i škola je bezbedna. Imamo i školskog policajca, ali je to bila subota, tako da možda nije dežurao - kaže direktorka. Instruktorka Mitrović kaže da stvari ne čuvaju u svlačionici jer tamo ne mogu da vide šta se sa njima dešava.

Takođe, kaže, deca stalno idu u toalet da uzmu vodu ili nešto iz jakni, tako da,prema njenim rečima, iz tog razloga nisu zaključavali svlačionicu.

Policija: Krađe u školama nisu česte

U niškoj policiji je potvrđeno da se krađa desila i da je lopov odneo četiri telefona, ali se zasad ne zna njegov identitet. Međutim, iako se sličan incident desio samo 2 dana ranije, kada je lopov ušetao tokom malog odmora u učionicu i naočigled dece iz torbe učiteljice ukrao mobilni telefon i novčanik, u niškoj policiji kažu da se krađe u školama ne dešavaju često, ili se bar ne prijavljuju često policiji.

(Južne vesti/M. V.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...