SLIKA IZ SRBIJE JOŠ JEDNOM ODUŠEVILA SVET: Pripadnik granične policije utopljava decu migrante
Foto: Facebook

Svaka čast

SLIKA IZ SRBIJE JOŠ JEDNOM ODUŠEVILA SVET: Pripadnik granične policije utopljava decu migrante

Srbija -
Fotografija koja je još jednom obišla svet prikazuje pripadnika granične policije kako ušuškava decu dok njihovi roditelji čekaju u redu za registraciju

Sitnica mnogo znači, kao i lepa reč i samo malo pažnje. Upravo to pokušavaju ne samo naši građani da učine ljudim akoji su hiljada kilometara daleko od kuće, već to rade i naši policajci.Fotografija koja je još jednom obišla svet prikazuje pripadnika granične policije kako ušuškava decu dok njihovi roditelji čekaju u redu za registraciju.

Ovu fotografiju na svom Fejsbuk profilu postavila je izvesna Rejčel Tompson, iz Velike Britanije. Ona je jedna od volonterki koja pomaže migrantima razgovorom, upućuje ih gde da idu i kako da se registruju. Ona se trenutno nalazi u Preševu gde je postavila ove fotografije i napisala:

"Ovo je bio jedan od najemotivnijih trenutaka tokom mog boravka u Preševu, Srbija. Deca su ostavljena ušuškana, ugrejena i uspavana dok su njihovi roditelji otišli da se registruju i dobiju papire.

Ovaj policajac video je da je devojčici glava na podu, otišao je do nje i nežno stavio ćebe ispod njene glave, a zatim se uverio da su sva ostala deca dobro pokrivena i ušuškana. Ovo me je skroz slomilo."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track