LESKOVAC: Radnici Vodovoda duguju za vodu 700.000 dinara!
Foto: Shutterstock

Nedopustivo da oni prvi ne plaćaju račune

LESKOVAC: Radnici Vodovoda duguju za vodu 700.000 dinara!

Srbija -
Rukovodstvo leskovačkog Vodovoda bilo je prinuđeno da zaposlenima u ovom preduzeću uruči pismene opomene i zahteve za izmirenje dugovanja.

Direktorka Kosara Ilić kaže da radnici ovog javnog preduzeća moraju da služe kao primer ostalim građanima i da je nedopustivo da oni prvi ne plaćaju račune.

Nije korektno da se bilo ko oseća privilegovanim samo zato što je radnik „Vodovoda“. Svi moraju da plaćaju račune. Ono što zahtevamo od drugih građana, moramo i od naših zaposlenih - ističe Ilićeva.Za samo deset dana dug radnika „Vodovoda“ za račune za vodu, tvrdi ona, snizio se na 268.704 dinara. Duguje ukupno još 36 radnika. Od toga ih je devetnaestoro dobilo opomenu pred isključenje sa vodovodne mreže.

Nije prvi puit da vršimo ovakvu proveru odgovornosti zaposlenih prema sopstvenom preduzeću i gradu. Sličnu akciju je pre godinu dana sproveo bivši direktor. Tada su dugovanja radnika bila mnogo veća. Napravili smo im i reprograme, oni su to izmirili, a sada su, očigledno, bili ponovno nemarni - ističe direktorka.Leskovčani ukupno za vodu duguju oko 100 miliona dinara - fizička lica 61.993.000, a pravna 38.243.882 dinara.

Inače, „Južne veti“ su već pisale o tome kako Leskovčani tvrde da ih „Vodovod“ prilikom naplate dugovanja i isključenja sa mreže zastrašuje privatnim obezbeđenjem.

(Južne vesti/D. Marinković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track