KRALJEVO: 363 stana u 4 osmospratnice gradiće se na proleće
Foto: Ministarstvo Građevine

Ukupno 17.000 metara kvadratnih

KRALJEVO: 363 stana u 4 osmospratnice gradiće se na proleće

Srbija -
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas u Kraljevu da će u martu početi gradnja ukupno 363 stana za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni u zemljotresu u tom gradu 2010, kao i da će biti završeni 2019. godine.

Mihajlović je u Narodnom muzeju Kraljevo potpisala Sporazum o saradnji na realizaciji projekta stambene obnove posle zemljotresa u tom gradu sa gradonačelnikom Tomislavom Ilićem i direktorkom Republičke agencije za stanovanje Majom Lakićević. Ona je tom prilikom najavila da će se graditi stambeni objekti i u drugim gradovima u Srbiji.

"Kraljevo nije jedini grad gde ćemo graditi, u narednom periodu počećemo da gradimo i u Kikindi, Staroj Pazovi i Pančevu", rekla je Mihajlović, poručujući da je jedan od ciljeva Vlade Srbije da se u svakom gradu živi bolje. Ona je kazala da će svake godine u Kraljevu biti završena po jedna zgrada, tako da će četvrta zgrada biti gotova 2019, kao i da je vrednost te investicije 13 miliona evra.

Četiri nove zgrade će imati ukupno 17.000 metara kvadratnih, a radovi će biti finansirani sredstvima Republike Srbije, Grada Kraljeva, kredita Razvojne banke Saveta Evrope, kao i Investicinog fonda za Zapadni Balkan. Mihajlović je naglasila da je kredit bio odobren još pre više godina, ali da ga je sada aktiviralo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je navela da će svaka zgrada imati osam spratova i da će stanovi biti mnogo veće kvadrature od one koje su vlasnici stanova imali u zgradama oštećenim u zemljotresu u Radničkom naselju u Dositejevoj ulici. U tom naselju u zemljotresu je oštećen 21 stambeni objekat. Mihajlović je zatim otvorila izložbu "Urbana regeneracija Kraljeva" na kojoj su izložbena najbolja urbanistička i arhitektonska rešenja za to naselje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track