PROZIVKA U NIŠKOJ SKUPŠTINI: Novaković Newsweek naslovnicom na majici poslao poruku SPS poltronima!

Na (ne)održanoj sednici u Nišu

PROZIVKA U NIŠKOJ SKUPŠTINI: Novaković Newsweek naslovnicom na majici poslao poruku SPS poltronima!

Srbija -
Na svoju stolicu u niškoj Skupštini Igor Novaković iz SPS-a, postavio je majicu sa likom Branka Ružića, visokog funkcionera te stranke, i porukom “poltroni mogu i fatalno da završe”. Kaže da se to odnosi na one koji “izdaju drugove zarad funkcija”.

Jučerašnja sednica niškog parlamenta praktično nije ni održana, a Novaković, donedavni šef Odborničke grupe SPS-PUPS-JS, započeo ju je tako što je majicu postavio na svoju stolicu i zapretio svojim kolegama iz stranke da je niko ne dira i ne sklanja.

Na beloj majici nalazi se "print" naslovne strane časopisa “Njuzvik” na kojem je slika Branka Ružića i naslov teksta o poltronima. Novaković kaže da to nema veze sa trenutnim odnosima na relaciji Ružić - Ivica Dačić - vladajuća koalicija, već da se odnosi na njegove kolege iz partije.

Majica sa Ružićevim likom posvećena je žetonskim medijima i poltronima koji izdaju drugove zarad funkcija na vlasti. Kad jednog izdaju, izdaće i sledećeg, izdaće i koaliciju, izdaće i državu. To je induktivna metoda zaključivanja - kaže Novaković.

Poruku koju je pokušao da pošalje povezuje i sa jučerašnjim događanjima i prekidom sednice, jer nije bilo TV prenosa. Kaže da se nešto slično dogodilo Socijalističkoj partiji Srbije još 1996. godine.Valjda će se sada naći razumevanja za opoziciju. Tadašnji mediji, koji su radili na SPS žetone, kasnije su prenosili direktnu političku sahranu kompletnog tadašnjeg rukovodstva SPS. Zato sluha za opoziciju treba uvek imati - naglašava Novaković.

Podsetimo, Novaković je nedavno smenjen sa funkcije šefa Odborničke grupe SPS u niškoj Skupštini, jer su i Statutarna komisija stranke i Gradski odbor odlučili da je prekršio Statut svojom online kandidaturom za gradonačelnika.

Ova odluka je juče trebalo da bude usvojena na sednici niške Skupštine koja nije održana. Opštinski odbor Palilula je tvrdio da Novaković nije čak ni član SPS-a.

(Južne vesti/A.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track