POČINJU RADOVI: Kikinda dobija još jednu Industrijsku zonu
Foto: S Urosev

Država bez naknade ustupila građevinsko zemljište

POČINJU RADOVI: Kikinda dobija još jednu Industrijsku zonu

Srbija -
Potpuno infrastrukturno opremljena lokacija postaće podzona Slobodne carinske zone Subotica - potvrdio Pavle Markov, predsednik opštine Kikinda

KIKINDA: Vlada Republike Srbije ustupila je opštini Kikinda, bez naknade, 23 hektara građevinskog zemljišta vrednog 74 miliona dinara koje će nakon infrastrukturnog opremanja, do kraja naredne godine, postati Industrijska zona.

Razgovori sa potencijalnim investitorima teku u željenom pravcu, pa će prema zamisli opštinskog rukovodstva, ova lokacija vremenom prerasti u podzonu Slobodne carinske zone Subotica- potvrdio je Kuriru Pavle Markov, predsednik opštine Kikinda.

Kikinda će se pridružiti malom broju gradova u Srbiji, u kojima postoje Slobodne carinske zone. Naša država je od strane Evropske unije ograničena u tom pogledu, ali smo došli do kompromisnog rešenja. To znači da će ova lokacija postati podzona Slobodne carinske zone Subotica- kazao je Markov.

On je potvrdio da će lokalna samouprava, najvećim delom, finansirati izgradnju i opremanje Industrijske zone:

-Dosadašnji preliminarni razgovori sa potencijalnim investitorima ukazuju da su zainteresovani da se ovde poslovno pozicioniraju. Da nije tako, ne bismo ni ulazili u realizaciju ovog projekta- naznačio je Markov.Vlada Srbije je ovim potezom pokazala da ima razumevanje za projekte koji su od suštinske važnosti za dalji ekonomski razvoj Kikinde- poručio je Vorkapić i nastavio:-Želimo da pokažemo da Kikindu podržavamo u nastojanju da stvori povoljan ambijent za privlačenje investitora i otvaranje novih radnih mesta- kazao je on.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track