DOČEKALI POSLE 40 GODINA: Vučić i Džaja otvorili put do Pambukovice
Foto: Tanjug Marko Đoković

Premijer jutros u Ubu

DOČEKALI POSLE 40 GODINA: Vučić i Džaja otvorili put do Pambukovice

Srbija -
UB - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je jutros otvaranju rekonstruisane deonice puta Pambukovica - Novaci u opštini Ub i poručio da će država graditi i druge puteve, kao i da će biti završeni autoputevi na koje se čeka više od 40 godina.
1 / 5 Foto: Tanjug Marko Đoković

Premijera Vučića dočekala je i fudbalska legenda Dragan Džajić, čija je kuća nedaleko od puta. Deonica puta Pambukovica - Novaci nalazi se na regionalnom pravcu Ub - Šabac i duga je ukupno 4,7 kilometra.

Prethodne godine urađena prva faza u dužini od 1,9 kilometara, a ove je dovršen preostali deo, čime je zamenjen makadam koji se tu nalazio. Ukupna vrednost radova je 85 miliona dinara.

Vučić je, u obraćanju građanima koji su mu rekli da na put čekaju više decenija, poručio da će država graditi i druge puteve i da će biti završeni auto-putevi na koje se čeka više od 40 godina, poput Niš - Dimitrovgrad - Preševo, kao i do Ccačka. On je najavio da će auto-put do Ccačka biti završen za nešto više od godinu dana, podsetivši da je rok april 2017.

Premijer je dodao da je ostalo da se ugovori još i deonica Surčin - Obrenovac, a da je završena Ub - Lajkovac, čime su pokrenuti radovi za povezivanje budućeg auto-puta do Čačka. Vučić je građanima zahvalio što veruju u rad i marljivost i što razumeju šta je poštenje, istakavši da je Srbija, uprkos naporima kriminalaca da sve unište, po prvi put napredovala na listi poslovanja Svetske banke "za 32 mesta u samo jednoj godini".

Premijer je podsetio da više ne postoji problem sa budžetskim deficitom i finansijama i da po prvi put država troši onoliko koliko zarađuje i da ne ostavlja dugove narednim generacijama da ih vraćaju. Prema njegovim rečima, smanjena je i stopa nezaposlenosti, ali je ponovio da to nije dovoljno i da će morati da se ulože dodatni napori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track