OTAC SPREMAN DA SPAVA NA GROBLJU: Ervinu ne daju da počiva u miru
Foto: Saša Urošev

Ponovo oštećena grobnica ubijenog dečaka

OTAC SPREMAN DA SPAVA NA GROBLJU: Ervinu ne daju da počiva u miru

Srbija -
Neko je namerno zapalio buket na nadgrobnoj ploči koja je od plamena oštećena kaže Ištvan Lakatoš, otac ubijenog Ervina Bilickog (17) iz Bečeja
1 / 4 Foto: Saša Urošev

BEČEJ - Ovako nešto ne bih uradio ni najgorem neprijatelju. Spreman sam da spavam na groblju i pokušam da pronađem vandale koji su osknavili grob mog sina Ervina Bilickog (17) ubijenog marta pretprošle godine! Ako ih pronađem, teško njima­, glasom punim bola i srdžbe govori Ištvan.

Očajni otac pokojnika Ištvan Lakatoš, Foto: Saša Urošev
Očajni otac pokojnika Ištvan Lakatoš, Foto: Saša Urošev

Lakatoš iz Bečeja, koji ne može da se pomiri sa činjenicom da se grob njegovog sina Ervina ponovo našao na meti izrednika, koji su upalili buket na nadgrobnoj ploči:

"Plamen je oštetio nadgrobnu ploču. Siguran sam da je ovo neko namerno uradio. Dok prošle godine nismo digli spomenik, krst na Ervinovom grobu su lomili tri, četiri puta­", kaže Ištvan i opisuje šta se desilo u nedelju:

Oštećen grob, Foto: Saša Urošev
Oštećen grob, Foto: Saša Urošev

"Klementina, sestra moje bivše supruge Veronike, javila mi je telefonom šta je zatekla na Ervinovom nadgrobnom spomeniku. Ubrzo sam došao na groblje i uverio se u nemio prizor. Pretvoren u bezličnu garavu masu, središnji buket od grančica i prirodnog sveća, stajao je na ploči koja je od plamena oštećena. Pozvao sam policiju. Patrola i inspektori bečejske policije obavili su uviđaj i obišli groblje, ali nikog sumnjivog nisu zatekli. Zašto Ervinu ne daju u miru da počiva? Ako te zveri imaju protiv mene nešto, mogu slobodno da mi se obrate. Dosta mi je svega. Pronaći ću odgovorne, a onda ću im lično presuditi­", odlučan je Ištvan.

Priča nam da njegovo ranjeno očinsko srce nije uspelo da se oporavi, ni nakon što je nedavno ponovo postao otac. U drugom braku je dobio blizance, devojčicu i dečaka:

"Ćerkica se zove Edvina, a njen brat Edvin. Puno ih volim, ali mi silno nedostaje Ervin. Verujte, nije istina da vreme sve leči. Nema dana, a da za njim ne zaplačen. Da li uopšte moram da objašnjavam koliko me ovakve stvari dodatno uzrujavaju?­", iskren je Ištvan.

Beživotno telo Ervina Bilickog nađeno je 17. marta 2013. godine, u jutarnjim časovima na izlazu iz Bečeja prema Bačkom Petrovom Selu.

Mesto gde je nađeno Ervinovo telo, Foto: Saša Urošev
Mesto gde je nađeno Ervinovo telo, Foto: Saša Urošev

Presudom Višeg suda u Novom Sadu, na dvogodišnju kaznu zatvora osuđen je P. P. (14) jer je naneo Bilickom teške povrede od kojih je sedamnaestogodišnji tinejdžer preminuo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track