Novosađani se preselili na desnu obalu Dunava
Foto: Damir Dervišagić

Prvomajski uranak

Novosađani se preselili na desnu obalu Dunava

Srbija -
Od ranog jutra kolone automobila zakrčile su sve puteve koji vode ka Fruškoj gori

NOVI SAD - Žitelji Novog Sada potpuno su okupirali izletišta na desnoj obali Dunava, gde po tradiciji provode prvomajske praznike, pa izgleda kao da se ceo grad preselio na "onu stranu" reke.

Od ranog jutra kolone automobila zakrčile su sve puteve koji vode ka Fruškoj gori, Kameničkom parku i ostalim omiljenim odmaralištima Novosađana. Kolone su duge i po nekoliko kilometara, ali poučeni iskustvom iz prethodnih godina vozači su se, čini se, naoružali strpljenjem, pa prvomajsko okupljanje protiče bez bilo kakvih incidenata.

Po procenama u Kameničkom parku okupilo se više od 50.000 građana, dok na 20 izletišta na Fruškoj gori prvomajske praznike provodi oko 300.000 ljudi.

Ulaz u Nacionalni park Fruška gora naplaćuje se 150 dinara kao naknada za korišćenje zaštićenog prirodnog područja, a i na Fruškoj gori i u Kameničkom parku postavljene su bine na kojima se od ranog jutra izvodi kulturno-umetnički program u kom nastupaju Kulturno- umetnička društva i uglavnom manje poznati novosadski bendovi. Nastup onih poznatijih očekuje se u popodnevnim satima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track